Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » ЗНАЙОМТЕСЬ НОВІ НАДХОДЖЕННЯ: ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

ЗНАЙОМТЕСЬ НОВІ НАДХОДЖЕННЯ: ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ

Автор: library від 27-02-2021, 10:43, переглядів: 478

0


 

Удовік С.Л. Україна дивує!: посіб. серії «Шкільна бібліотека» для 5-9 кл. заг. серед. Освіти / С.Л. Удовік. – Київ: Саміт-книга, 2020. – 152 с.: іл. – (Серія «Шкільна бібліотека»).


У цій книжці розповідається про 100 кращих куточків України, визначні пам’ятки архітектури та природи, їх історію. Нариси чудово ілюструють дивовижне розмаїття України та яскраво описують її історію від сивої давнини до сьогодення. Книжка заохочує до більш детального вивчення історії України.



  

Васильків І.Д. Правління князів: походи й реформи: посібник серії «Шкільна бібліотека» для 7 класу закладів загальної середньої освіти / І.Д. Васильків, І.Л. Паршин та ін. – Тернопіль:     Астон, 2020. – 160 с.: іл. – (Серія «Шкільна бібліотека»).


Посібник містить додатковий пізнавальний матеріал до уроків історії 7 класі. Стане в пригоді тим, хто хоче дізнатися більше про життя та діяльність князів Русі-України. Автори розглядають оригінальні та цікави підходи до вивчення Середньовіччя. Запропоновані тексти, ілюстрації і завдання відповідають віковим особливостям учнів, сприятимуть історичної компетентності.

Книга орієнтована на учнівство 7-х класів закладів загальної середньої освіти, а також усіх, хто цікавиться історією, прагне вміти зіставляти ріні тлумачення історичних фактів та робити висновки.





 
Антологія. Фантастика й реальність у шкільному курсі літератури: посіб. серії «Шкільна бібліотека» для 7 кл. закл. заг. серед. освіти / уклад.: Т. Качак, О. Тебешевська. – Київ: ВЦ «Академія», 2020.- 224 с. – (Серія «Шкільна бібліотека»).

Літературна фантастика є реальністю людської мрії, а те, про що пишуть письменники-фантасти, часто стає реальністю життя. Дивовижне й чарівне, які малює уява, можна побачити в буднях і святах, у загадкових явищах і вчинках людей. Саме такі взаємозв’язки фантастики й реальності розкривають твори цієї антології, дібрані відповідно до навчальних програм у шкільному курсі літератури для учнів 7 класу (української, зарубіжної, національних меншин). Вони покликані зробити захопливим і змістовним самостійне, позакласне читання і в такий спосіб доповнити зміст чинних підручників. А ще антологія знайомить із письменниками, спонукає поміркувати над прочитаним, дати волю своїй уяві й можливо, відтворити її картини у власному творі.




Бєлова Л.П. Математика навколо нас: посіб. серії «Шкільна бібліотека» для 5-9 кл. закл. заг. серед. освіти / Л. Бєлова, М. корнієнко, Л. Полякова. – Харків: Вид-во «Ранок», 2020. – 160 с.. іл. – (Серія «Шкільна бібліотека»).

Видання покликане допомогти читачеві поглянути уважно навкруги, зрозуміти, що математика дійсно навколо нас. У посібнику запропоновано логічні задачі, математичні ігри й фокуси, подано необхідні теоретичні відомості, наведено цікаві факти з історії математики. Призначено для учнів 5–9 класів закладів загальної середньої освіти, учителів математики та інформатики.

 

Івасюк Оксана. Сучасна художня література: посібник для 7 класу закладів загальної середньої освіти. Чернівці: «Букрек», 2020. 208 с.: іл. (Серія «Шкільна бібліотека»)


Хрестоматія дасть змогу учням долучитися до прекрасного світу українського слова, допоможе юним читачам інтегруватися у різні сфери суспільного життя. Її багата тематика і жанрове розмаїття дадуть чимало матеріалу для формування літературних смаків учнів, для культурного розвитку, розуміння та засвоєння багатства літературної мови.

Загадковість, таємничість, здатність не загубитися у мінливому калейдоскопі життя, та ще й не втратити при цьому людських рис - це те, що лейтмотивом проходить крізь твори, уривки з яких подані у хрестоматії. А бонусом - запитання для дискусій і досліджень.


 

Заморока А. Тварини лікують: посібник серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладів загальної середньої освіти / Заморока А.М., Драгулян М.В. – Харків: Соняшник, 2020. – 224 с., іл. - (Серія «Шкільна бібліотека»).


Як тварини допомагають у лікуванні й реабілітації після хвороб і травм? Що корисного для медицини можуть запропонувати плоскі хробаки, павуки чи жаби? Відповіді на ці та подібні запитання містяться в посібнику. А також в ньому багато цікавих досліджень — спостережень, експериментів, експедицій, що допоможуть краще зрозуміти особливості будови, поведінки та співіснування тварин у живій природі. І усі вони можуть бути реалізовані в побутових умовах і не потребують складного наукового обладнання.

Книга призначена для учнівства 7 класу та учительства закладів загальної середньої освіти як додаткове джерело інформації та цікавих досліджень тварин.


 

Сучасна література рідного краю. Посібник серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладів загальної середньої освіти / Морщавка Ю.О. – Харків: Соняшник, 2020. – 336 с., іл. - (Серія «Шкільна бібліотека»).


Посібник «Сучасна література рідного краю» серії «Шкільна бібліотека» для 5–7 класів закладів загальної середньої освіти охоплює навчальний матеріал, передбачений навчальною програмою в шкільному курсі української літератури, для обов’язкового / додаткового (самостійного / позакласного) читання.

Структура посібника має певну послідовність у розміщенні художніх творів — від фольклору до літературних творів (епічних, ліричних) — для кожного регіону України. Анкета «Цікаві факти…», яку можна відкрити за допомогою QR-кодів, розміщених поруч із прізвищами письменників, розкриває цікаві факти з життя авторів, а компетентнісні запитання після кожного блоку творів допомагають учнівству поглибити та перевірити свої знання сучасного літературного процесу в Україні.

Посібник може використовуватись під час вивчення літератури, культури та фольклору України на уроках та в позаурочний час у закладах загальної середньої освіти.


 

ВасильківІ.Д., Паршин І.П., Островський В.В. Перший український король: посібник серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладівзагальної середньої освіти. – Тернопіль: Астон, 2020. – 160 с., іл.


Посібник містить додатковий пізнавальний матеріал до уроків історії в 7 класі. Він станев пригоді тим, хто хоче дізнатися більше про життя та діяльність короля Данила,навчитися зіставляти різні види історичних джерел і трактування подій.Запропоновані тексти і завдання відповідають віковим особливостям учениць /учнів, заохочують до пошуку нової інформації, відповідей на свої запитання.

Книжкаорієнтована на учнівство 7 класу закладів загальної середньої освіти, а також усіх, хто цікавиться історією.


 

Антологія. Пригоди й подорожі в шкільному курсі літератури. Посібник для 7  класу закладів загальної середньої освіти / упоряд. Н. Богданець-Білоскаленко, О. Федкевич. – Київ: Грамота, 2020. – 192 с., іл. – (Серія «Шкільна бібліотека»).


Посібник адресований учням 7 класу й містить твори класиків української, зарубіжної та літератур національних меншин України. Матеріал видання спрямований на розвиток особистості учнів, формування ключових і предметної (філологічної) компетентностей. Основним методологічним принципом посібника є діяльнісно-компетентнісний підхід, який реалізовано через принципи діалогізму й текстоцентризму. Важливим завданням посібника є розвиток читацької компетентності учнів, що реалізується за допомогою системи запитань і завдань до тексту.



 

Годована Н.Б. Фізичні явища навколо нас: посіб. серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладів загальної середньої освіти / Н.Б. Годована, Т.А. Кравець. – Харків: Вид-во «Ранок», 2020. – 128 с., іл. - (Серія «Шкільна бібліотека»)


Посібник у захопливій формі знайомить із фізичними явищами та законами. Пропоновані досліди обов’язково зацікавлять кожного, хто хоче пізнати світ навколо себе. Читайте, проводьте експерименти, спостерігайте, як працюють закони фізики в природі. Призначено для учнів 7 класу закладів загальної середньої освіти та вчителів фізики.


 

Криховець-Хом’як Л.Я. Основи споживчих знань. Обираємо культуру здорового споживання: посібник серії "Шкільна бібліотека" для 7 класу закладів загальної середньої освіти / Л.Я. Криховець-Хом’як, О.В. Сампара, Л.І. Чарторинська. – Тернопіль: астон, 2020. – 144 с.: іл.


Головною рисою сучасної цивілізації є масове споживацтво, яке має згубні наслідки для здоров’я людини та збереження природи. Щоб зменшити ці небезпечні процеси, ми створили посібник «Основи споживчих знань. Обираємо культуру здорового споживання». У ньому ви ознайомитеся із цікавими фактами про виникнення споживчих рухів, про вичерпність доступних на сьогодні ресурсів; зумієте зобразити портрет сучасного споживача; пізнаєте, які існують джерела необхідної для споживача інформації; дізнаєтеся про «шкідливу» чистоту, про критерії вибору харчових продуктів; приєднаєтеся до культури zero waste; осилите правовий портфель споживача тощо.


 

Секиринський Д.О. Величні собори України епохи Середньовіччя: посібник серії “Шкільна бібліотека” для 7 класу закладів загальної середньої освіти / Д. О. Секиринський - Тернопіль : Астон, 2020. - 144 с. : іл. - (Шкільна бібліотека)


З цікавих і захопливих нарисів учні та учениці 7 класу дізнаються про архітектурні пам’ятки Русі-України періоду середніх віків та про відомих історичних осіб, з чиїми іменами пов’язана доля середньовічних храмів. Зміст посібника і вдало дібраний ілюстративний матеріал сприяють поглибленню знань з історії України, вихованню поваги і шани до традицій, культури й мистецтва нашого краю.

Компетентністні практично орієнтовані завдання активізують самостійну роботу, мотивують вивчати історію нашої держави.

Текст посібника співвідноситься з темами чинної навчальної програми з історії та стане у пригоді здобувачам і здобувачкам загальної середньої освіти під час опанування відповідних тем.


 

Длугопольський О. В. Економіка і я: посібник серії “Шкільна бібліотека” для 7 класу закладів загальної середньої освіти / Олександр Длугопольський, Анастасія Вірковська. - Тернопіль : Астон, 2020. - 144 с. : іл. - (Шкільна бібліотека)


Посібник містить теоретичні й прикладні матеріали, які розкривають сутність економічних явищ і процесів на різних рівнях економічних досліджень, узагальнюють проблемні аспекти розвитку економіки ХХІ століття.

Структура посібника допоможе реалізувати на заняттях компетентнісний і діяльнісний підходи до навчання, сприятиме результативності у вивченні курсу економіки за допомогою кейсів, проблемних ситуацій, практичних завдань.


 

Терещенко Андрій, Мистецтво в нашому житті: діалог традицій і новаторства : посібник серії “Шкільна бібліотека” для 7 класу закладів загальної середньої освіти / Андрій Терещенко. - Київ : Генеза, 2020. - 96 с. : іл. - (Шкільна бібліотека)


Навчальний матеріал підручника відповідає вимогам Державного стандарту та чинній програмі. Підручник містить два розділи: «Мистецтво в нашому житті» (14 тем) та «Дизайн» (15 тем). Також передбачено два узагальнювальні уроки наприкінці кожного семестру. Завдання мають чітку структуру, подано послідовність виконання творчих робіт.



Категорія: Ліцейне життя / БІЦ

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.