3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Концтабір Аушвіц-Біркенау

Автор: feanen від 27-01-2024, 10:45, переглядів: 68

0

В 11-В класі було проведено тематичну годину ”Концтабір Аушвіц-Біркенау”, присвячену Міжнародному дню визволення в’язнів фашистських концтаборів. В заході прийняв участь Анан’єв Андрій, який представив змістовну презентацію та розповідь про найбільший концтабір часів ІІ СВ “Аушвіц-Біркенау”, більш відомий як “Освенцим”(розташований на території Польщі). Цей табір спочатку був призначений для зрадників, рецидивістів. Пізніше сюди, колишній дім польської кавалерії, почали звозити євреїв.

Умови табору були жахливі: їжу майже не видавали, змушували працювати ”поки не помреш”, розстрілювали за незначну провинність. Пізніше комендант табору наказав використовувати газові камери та машини “душогубки”. А щоб не було чутно крики помираючих, заводили мотоцикли та автомобілі.

При наближенні радянських військ  на початку 1944 року за наказом Гіммлера почався частковий демонтаж крематоріїв: військові злочинці знищували докази злочинів. В січні 1945 року СС ліквідувало решту газових камер. 27 січня радянські війська визволили в’язнів табору. На момент звільнення в ньому виявилося близько семи тисяч виснажених і тяжкохворих в'язнів. Більшість науковців оцінюють кількість жертв Голокосту у понад п'ять мільйонів людей. Приблизно п'ята частина з них загинули в концтаборі "Аушвіц-Біркенау".

Наостанок, учні переглянули та обговорили відеофільм “Концентраційний табір Аушвіц-Біркенау”.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.