Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Культурна спадщина України: шедеври зодчества українського (козацького) бароко

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Культурна спадщина України: шедеври зодчества українського (козацького) бароко

Автор: feanen від 17-11-2023, 14:03, переглядів: 84

0

17.11.2023 учні 11-В класу Ананьєв А. та Копієвський П. презентували проєкт на тему: “Культурна спадщина України: шедеври зодчества українського (козацького) бароко” . Мета: поглибити знання з історії та культури України. В архітектурі України стиль бароко поширюється з другої половини ХVІІ ст. і досягає свого розквіту у ХVІІІ ст., набувши яскраво виражених національних рис. Його ознаки почали прокрадатись буквально у всі сфери культурного життя, починаючи від науки, освіти та закінчуючи архітектурою, графюрою та створенням хорових концертів. Українське бароко XVII ст. називають “козацьким”, бо саме козацтво було носієм нового художнього стилю. Козацтво не лише споживало художні цінності, а й виступало в ролі меценатства.
Андрій Ананьєв та Копієвський Павло представили змістовну презентацію українського (козацького) бароко в архітектурі: будинок полкової канцелярії, Чернігівський колегіум, Георгієвський собор, Іллінська церква (Суботів), Андріївська церква,  собор Різдва Пресвятої Богородиці, Троїцько-Іллінський храм Троїцько-Іллінського монастиря , церква Святого Миколая (Ніжин), дзвіниця Софії Київської, дзвіниця Києво-Печерської Лаври. Також розповіли про архітектуру Західної України: ратуша в Бучачі, собор Святого Юра у Львові, Домініканський собор. Згадали архітекторів цієї доби: Іван Григорович-Барський, Степан Ковнір, Йоган-Готтфрід Шедель, Растрелли Бартоломео Франческо. Учні переглянули відеоматеріал “Козацьке бароко в українській культурі”.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.