Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Екскурсія до історико-краєзнавчого музею

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Екскурсія до історико-краєзнавчого музею

Автор: feanen від 25-10-2023, 13:52, переглядів: 167

0

Учні 10-Б класу відвідали краєзнавчий музей. Розміщений музей у будинку купця Д. Барського, що є яскравим зразком раннього модерну. Інтер’єр приміщення виконаний у стилі бароко. Авторство проекту належить архітектору Олександру Лішневському. За легендою, купцю Барському так і не довелося пожити у своєму новому будинку, оскільки він помер одразу після завершення всіх будівельних робіт.
Заснований музей був у 1883 році завдяки викладачеві реального земського училища, етнографу, історику, археологу В. Ястребову .  
Сьогодні в музеї діють чотири стаціонарні експозиції, які висвітлюють історію та природу краю. В основі зібрання лежить колекція старовин , що належить приватному колекціонеру А. Ільїну, що складається з археологічних знахідок, предметів живопису, ікон. Особливу увагу привертають експонати палеонтологічної колекції, археологічні знахідки трипільської, кіммерійської та скіфської культури, збори зброї. Особливе місце відведено меморіальним речам та архівам відомих земляків.Під час оглядової екскурсії, учні познайомилися з археологічними знахідками, історичним минулим Кіровоградщини.Екскурсія  мала  патріотично – виховний та пізнавальний характер, була наповнена відчуттям любові   до рідного краю.  Учні залашилися задоволені та дякують за цікаву екскурсію.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.