Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Ми українці: честь і слава незламним! Сторінки історії української державності

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Ми українці: честь і слава незламним! Сторінки історії української державності

Автор: feanen від 6-09-2023, 08:16, переглядів: 216

0

4 вересня 2023 року в 11-В класі був проведений перший урок на тему: «Ми українці: честь і слава незламним! Сторінки історії української державності». Мета заходу: виховання почуття гордості і приналежності до незламного українського народу, який боронить суверенітет власної держави; глибокої пошани до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті; поваги до Збройних Сил України й усіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни і вдячності їм; до впливів пропаганди країни – агресора.

До класу завітали дві представниці юнацької бібліотеки ім. Є. Маланюка, які разом з ліцеїстами обговорили історію української державності,  зупинились на політичній та культурній спадщині часів України-Русі та розквіт України часів Гетьманської держави. Початок національно-політичного відродження нашої держави припадає на кінець XIX ст.: з’являються товариства «Просвіта», політичні партії та рухи. У ході Української революції 1917–1921 років вперше у ХХ сторіччі українці створили незалежну національну державу. Підґрунтям нашої незалежності можна вважати і культурне та громадське відродження 1954 – 1990 років. Рухи шістдесятників і дисидентів неодноразово піддавалися репресіям, але ніщо не змогло знищити національно-визвольної боротьби. Сесія Верховної Ради від 24 серпня 1991 року проголосила Акт Незалежності України. Це надзвичайне рішення започаткувало новий етап у сучасній історії держави. 1991 рік став поворотним в історії українського державотворення. Сьогодні Україна переживає найскладніші часи. Найкращі сини України гинуть за її незалежність та суверенітет. Учні вшанували пам’ять усіх загиблих та, зокрема, випускників нашого навчального закладу ( В. Волкотруб, І. Яковлєв, Є. Осієвський (Манько)…)

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.