Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інвестиції в європейське майбутнє: Євроклуб «Астра» запрошує!

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інвестиції в європейське майбутнє: Євроклуб «Астра» запрошує!

Автор: feanen від 24-04-2023, 07:57, переглядів: 228

0

Сьогодні людина, для якої демократія та громадянське суспільство є природним середовищем для задоволення її особистих та суспільних інтересів, визнається основною цінністю демократичного суспільства. Життя вимагає від особи не лише громадянської активності, а й усвідомлення нею власної ролі й значення в житті суспільства та відповідальної дії згідно з власними переконаннями і цінностями. 

Євроклубівський рух в Україні є потужним та важливим, адже такі осередки в школах є не лише надійним джерелом поширення інформації про діяльність Європейського Союзу, його відносин з Україною, але й виховують українську молодь у дусі європейських цінностей.

Одним з пріоритетних напрямків діяльності євроклубу «Астра» є формування сучасної полікультурної особистості, відкритої до діалогу з представниками інших країн, готової до інтеграції у світовий культурний простір. 

Євроклуб «Астра» об’єднав активних учнів 7, 10-Г, 11-В, 11-Г класів, а нещодавно, 4 квітня, до євроклубівської родини долучилися наші найменші ліцеїсти – учні 5 класу. П’ятикласники дізналися про історію створення, діяльність та традиції євроклубу «Астра», познайомилися із сайтом Euroquiz.org.ua та зіграли у квіз «Історія створення ЄС». Вже наступного дня стартував наступний квіз «Творимо разом. Зберігаємо», Діти заповзято змагаються щодня, показуючи неабиякі результати. Так, Анна-Марія Клоц зараз перебуває на першій сходинці рейтингу результатів у віковій категорії до 14 років!

У березні Представництво ЄС в Україні оголосило переможців конкурсу проектів Євроклубів. Двадцять сім організацій отримають консультаційну та фінансову підтримку своїх ідей. Серед переможців цього року і проєкт «ЄвропростірЗУМ (Знаю. Умію. Можу)» євроклубу «Астра».

Метою проєкту є створення інформаційно-комунікаційного простору для розвитку знань, умінь та навичок, які сприятимуть формуванню громадянської культури на засадах європейських цінностей і принципів.

Учасники з Кіровоградської, Вінницької, Черкаської, Житомирської та Дніпропетровської областей будуть охоплені заходами євроінтеграційної тематики.

Євроклуб «Астра» та Цетральноукраїнський ліцей-інтернат загалом пов’язують десятки років співпраці з Кіровоградською обласною бібліотекою для юнацтва ім.Є.Маланюка, а цього року між євроклубом та бібліотекою було підписано договір про соціальне партнерство, що має на меті поглибити співпрацю задля інтелектуального та творчого розвитку молоді.

Координаторка євроклубу «Астра» Ольга Берлін разом з представницею бібліотеки Тетяною Букач вже активно співпрацюють щодо підготовки до відзначення Дня Європи в Україні (цього року це 20 травня) та промоуції спільного проєкту.

Багато цікавого планується попереду, тож запрошую долучитися до дружньої родини євроклубу «Астра»!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.