3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Квітка Цісик – душа України

Автор: feanen від 4-04-2023, 08:50, переглядів: 149

0

03.04.2023 в 10-B класі була проведена тематична година на тему «Квітка Цісик – душа України», присвячена 70-річчю від дня народження Квітки Цісик, американської співачки українського походження.

Мета: ознайомити учнів з життям та пісенною творчістю Квітки Цісик, видатної співачки ХХ-ого століття, українки за походженням.

З розповіді Н. Миненка учні ознайомились з життєвим та творчим шляхом Квітки Цісик, талановитої співачки, голосом якої у 70-80-ті роки ХХ століття захоплювався весь американський шоу-бізнес.

Співачка народилася у Нью-Йорку в 1953 році, мала походження з родини львівських музикантів-емігрантів. В дитинстві дівчинка була пластункою, разом з представниками української діаспори їздила у табори в гори, де вивчала українські пісні, звичаї та обряди.

 Повне ім’я співачки – Квітослава. Рідні і близькі її називали Квіткою, а популярність у США вона здобула під артистичним псевдо – Кейсі – поєднання перших літер імені та прізвища – Kvitka Cisuk. З нею працювали Майкл Джексон, Вітні Г'юстон та інші світові зірки. 

Цісик мала колоратурне сопрано. Вона з легкістю експериментувала зі стилями – від джазу до класики, а також мала успіх як у виконанні попсових пісень, так і в оперному жанрі. 

У 1983 році Квітка Цісик вперше і востаннє відвідала Львів. Ця поїздка не афішувалася і була майже таємною. В Україні Квітка так і не почула власних пісень. Попри непублічність співачки, пісні у її виконанні отримали чимало престижних музичних нагород, серед яких і «Оскар».

Із різницею в дев’ять років співачка записує два альбоми українських пісень — «Квітка» (1980) та «Два кольори» (1989). Записує просто для себе, для родинного архіву, адже розуміє, що у прагматичній Америці її українські альбоми не матимуть жодного комерційного зиску.

Наостанок, учні мали змогу прослухати відомі пісні: «Пісня про рушник», «Ой верше, мій верше», «Черемшина», «Два кольори» у виконанні відомої співачки Квітки Цісик.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.