Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Моя мрія – бути людиною. Любомир Гузар

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Моя мрія – бути людиною. Любомир Гузар

Автор: feanen від 17-03-2023, 14:40, переглядів: 210

0

15.03.2023 в 10-В класі була проведена інформаційно-тематична година на тему: «Моя мрія – бути людиною. Любомир Гузар". Захід був присвячений 90-річчю від дня народження Любомира Гузара.

Мета: ознайомити учнів з життям та творчістю Любомира Гузара, релігійного діяча, патріарха -   предстоятеля, священника, єпископа, кардинала католицької церкви, моральним авторитетом української нації.

В заході  взяла участь учениця 10-В класу Дяченко Ольга,   яка розповіла про життєвий шлях кардинала УГКЦ. Завдяки його незламному духу та відданій службі людським ідеалам, УГКЦ справді стала загальноукраїнською церквою. Любомира Гузара знали та поважали як в Україні, так і за її межами. Йому належить багато висловів, якими він підтримував та морально направляв українців. 

Любомир Лев Лука Гузар народився 26 лютого 1933 р. У Львові, де закінчив народну школу та перший клас гімназії. У 1944 році сім'я виїхала до Австрії. У місті Зальцбурзі Любомир продовжив навчання в українській гімназії, а переїхавши у 1949 р. в США, закінчив середню освіту в малій духовній семінарії (St. Basil College Seminary) в Стемфорді, штат Коннектикут. В Україну  Гузар повернувся у 1993 році і до останніх  днів Любомир Гузар мешкав у семінарії в селі Княжичі біля Києва. Туди щодня приїздили різні люди, щоб порадитись або просто послухати його. Блаженніший Любомир був різнобічною людиною: спілкувався українською, польською, німецькою, англійською та італійською мовами, хоча скромно зізнавався, що знає більше. Любомир Гузар став одним з перших моральних провідників євромайдану - саме з його виступу та напутнього слова розпочалося наймасовіше «віче». Самим головним висловленням Любомира було "Я є звичайна людина, одна з багатьох. Моя мрія - бути Людиною. Я би дуже хотів бачити, щоб багато осіб бажали бути людиною, собою. Бо бути Людиною, то є великий Божий дар". Наостанок, учні переглянули фрагмент фільму «Моя мрія – бути людиною!»

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.