Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Перегляд фільму «Гнат Юра. На перехресті часу»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Перегляд фільму «Гнат Юра. На перехресті часу»

Автор: feanen від 2-02-2023, 08:04, переглядів: 222

0

31 січня в 10-В класі була проведена тематична година, присвячена земляку, видатному українському актору та режисеру Г.П. Юрі (1888-1966).

Мета: ознайомити учнів з життєвим та творчим шляхом земляка, видатним актором і режисером, Народним артистом УРСР Г. Юрою, його режисерськими роботами в Національному академічному українському драматичному театрі ім. І. Франка та ролями на сцені. У заході взяли участь учні А. Карпенко та П. Копієвський. Учні підготували змістову презентацію про життя та творчі досягнення обдарованого актора та режисера Гната Юру.

Класний керівник Подгорна Н.А. розповіла про єлисаветградський період життя актора, земське реальне училище, яке Гнат закінчував екстерном.  В Єлисаветграді юнак «вперше побачив вистави за участю М. Заньковецької, І. Карпенка-Карого, М. Садовського та П. Саксаганського». «У 1907 році… я став професійним актором», - згадував Г. Юра.

 Гнат Юра - двічі лауреат Сталінської премії (1949, 1951), Народний артист СРСР (1940), Народний артист УСРР (1930), Заслужений артист УСРР (1923). Протягом півстоліття сценічної діяльності Гнат Юра поставив більш двохсот спектаклів і зіграв майже 100 ролей української та світової класики.

 Наостанок, учні переглянули документальний фільм «Гнат Юра. На перехресті часу». У фільмі про актора говорять мистецтвознавці, які вивчають, знають і викладають історію українського театру.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.