Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Акт злуки УНР і ЗУНР- втілення ідеї єдності українців

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Акт злуки УНР і ЗУНР- втілення ідеї єдності українців

Автор: feanen від 24-01-2023, 08:12, переглядів: 163

0

23 січня 2022 року в 10-В класі була проведена інформаційно-тематична година "Акт злуки УНР і ЗУНР- втілення ідеї єдності українців". Мета заходу: виховувати патріотичні почуття приналежності до українського народу, поглибити знання про   історичнне минуле нашої держави, формувати національну свідомість ліцеїстів. 

У заході взяли участь учні класу А.Анан’єв та І.Вознюк.

Україна  була завжди ласим шматком, який загарбники постійно хотіли і, навіть, зараз хочуть захопити. Під таким тиском українські землі довгий час  входили до складу інших держав. А на захоплених територіях   українців знищували, закріпачували, а також намагалися асимілювати з місцевим населенням. Так, назва ”українці” могла залишитись лише в книжках, а нашу неньку стерли б не тільки з карти, а ще з пам’яті народу. Але українці , навіть під страхом смерті , будуть   виборювати  свою незалежність . 

Учні подготували змістовну презентацію, розказали , чому Україна розкололась на дві частини : УНР і ЗУНР. 22 січня 1918 року  біля Святої Софії було проголошено ”Акт злуки»,  де зі сторони УНР Симон Петлюра, Федір Швець, Володимир Винниченко, а зі сторони ЗУНР Євген Петрушевич прийняли рішення про встановлення однієї назви -Соборна Україна. Для нас соборність –це єдність, це воля та самостійність,

Дуже важливо знати, за що боролися наші пращури, за що вони вмирали. Поважати їх за те, що зараз ми живемо в незалежній, соборній Україні. Також дякувати за те, що у кожного з нас є своя незалежна і непохитна думка. 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.