3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Як нищили українську мову 400 років

Автор: feanen від 14-11-2022, 15:20, переглядів: 166

0

12 листопада у 6 класі була проведена  година спілкування «Як нищили українську мову  400 років».

Під час заходу учні розповіли про свято «День української писемності та мови», про лінгвоцид-намагання росії цілеспрямовано нищити мову як визначальну ознаку нації, про русифікацію українців, яку послідовно і достатньо успішно запроваджувала Москва. Дізналися учні і про так зване "Розстріляне відродження" - знищене тоталітарним режимом покоління української інтелігенції, діячів мистецтв у 1920-1930 роках.

Переглянули відео «Як нищили українську мову  400 років». Гімназисти ознайомилися з етапами становлення  нової української літературної мови. Обговорили також продовження кремлівської  політики геноциду та лінгвоциду на тимчасово окупованих територіях України  після початку повномасштабної війни.

На завершення заходу учні звернули увагу, що підставою для повномасштабної військової агресії росії та масових вбивств мирних українців став саме так званий «мовний чинник» - вигадане кремлем гасло про «захист російськомовних громадян України».

Однак російська агресія лише згуртувала українців і як ніколи зміцнила національну свідомість. Наразі все більше російськомовних громадян свідомо переходять на українську мову. Отже, жодна спроба держави-агресора знищити серце нашої нації- рідну мову- ніколи не буде вдалою. Україна не переможна!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.