3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

АТО: ключові події

Автор: dend від 21-04-2022, 08:29, переглядів: 327

0

20 квітня в 10-Г класі було проведено бесіду-презентацію на тему «АТО: ключові події». 13 квітня 2014 року було підписано Указ про проведення АТО виконувачем обов'язків Президента України Олександром Турчиновим. Учні пригадали ключові події війни на Сході. Саме війни, яка через 8 років перейшла у повномасштабну.

У 2014 році події відбувалися жахаюче динамічно: озброєні люди у формі без розпізнавальних знаків захопили будівлю Верховної Ради Криму, Сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу і згодом увесь Крим; відбулися проросійські мітинги у Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Маріуполі і, звичайно ж, у Донецьку й Луганську, які переростають з мітингів у свавілля; сутички проукраїнських активістів із проросійськи налаштованими громадянами, що супроводжувались кривавими зіткненнями; оголошення ДНР та ЛНР – незаконних республік, очолюваних терористами; початок широкомасштабної антитерористичної операції (АТО) із залученням Збройних Сил України; пожежа в будинку профспілок в Одесі; бої за Слов’янськ і Краматорськ… Можна далі перелічувати події, які сталися лише за 2,5-3 місяці.

Були пригадані ключові події першого року війни: захист гори Карачун і Слов’янська, «Іловайський котел», бої за Донецький аеропорт, захист Дебальцевого. Ці події стали найтрагічнішими під час військових операцій на Сході країни. Пізніше були інші, так само важливі, під час яких загинула величезна кількість українців.

Учні висловили думку, що вже дев’ятий рік на їхніх очах відбувається новітня історія, яку вони обов’язково передадуть власним дітям. А сьогодні – вони є свідками справжньої страшенної війни, про яку лише читали, дивилися фільми або просто чули.

10-Г клас бажає усім бути сильними задля підтримки наших воїнів, задля Перемоги добра над злом!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.