Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційно-тематична година на тему: «Волонтерство в Україні»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційно-тематична година на тему: «Волонтерство в Україні»

Автор: dend від 7-12-2021, 11:46, переглядів: 339

0

Метою волонтерської діяльності є виховання громадянської свідомості, посилення суспільної згуртованості громадян України.

Одним із найбільш значущих результатів Революції Гідності стало виникнення волонтерського руху

Розквіт волонтерської діяльності в Україні припав на час Революції Гідності і початок війни на Донбасі. У надзвичайно складний період саме цей рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, готових взяти на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем держави.

Сьогоднішньому волонтерському руху в Україні мало аналогів не тільки в країнах колишнього СРСР, а й на Заході, звідки й прийшов термін «волонтерство». Слово «волонтер» походить від французського volontaire (доброволець), яке в свою чергу запозичено з латинського voluntarius (voluntas – вільне волевиявлення, volō –бажання, намір). Тобто волонтерство — добровільна безкорисна суспільно важлива діяльність.

Левенко А. та Омельченко І. ознайомили учнів класу з відомими волонтерами України. Це -  Т. Ричкова, Д. Ярова, А. Сонцеславна, А. Береза, О. Білозерська, О. Дворецька, які очолюють різні волонтерські організації України.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.