Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Видатні постаті Другої Світової війни

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Видатні постаті Другої Світової війни

Автор: dend від 30-03-2021, 08:20, переглядів: 348

0

29 березня в 10-В класі проведено інформаційно-тематичну годину на тему «Видатні постаті Другої Світової війни»,  присвячену 120-тій та 115-тій річниці від дня народження О. С. Жадова та Г. В. Балицького.

Мета заходу: ознайомити учнів з життєвим шляхом та діяльністю генерала О. Жадова та керівника партизанського руху Г. Балицького.

Учениця Н. Шепель ознайомила учнів з особистістю О. С. Жадова, генерала, Героя Радянського та його роллю як командувача 5-тою гвардійською армією під час операції по визволенню Кіровограда від німецько-фашистських військ під час Другої Світової війни.

Учениця Заліська Ангеліна  ознайомила учнів з постаттю Г. В. Балицького, нашого земляка, керівника партизанського руху, Героя Радянського Союзу.

Народився наш земляк 12 березня 1906 року в селі Берестяги Гайворонського району Кіровоградської області.

Під час Другої світової війни очолив партизанську групу, що була створена ним на тимчасово окупованій території Чернігівщини та діяла в чернігівських лісах. Г. Балицький разом з партизанами загону  О. Федорова підірвав склад німецьких  боєприпасів та міст через річку Мена. Група Григорія Балицького пустила під укіс поїзд «Голуба стріла» з ворожими офіцерами-відпускниками, де знайшли смерть до трьохсот офіцерів німецької армії з числа командного складу льотних і танкових частин. Серед загиблих – генерал і три полковники Всього за роки війни на території Волинської області, де діяв загін Балицького, пущено під укіс понад 130 ешелонів ворога.

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 7 березня 1943 року за мужність та героїзм в боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками Г.В. Балицькому присвоєно звання Героя Радянського Союзу. Г.В. Балицький є почесним громадянином села Губівка  Компаніївського району Кіровоградської області.

Шепель Н., Заліська А.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.