Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Година спілкування: «Пам’ятаємо кожне зерня 33-го»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування: «Пам’ятаємо кожне зерня 33-го»

Автор: dend від 28-11-2020, 10:06, переглядів: 439

0

26 листопада в 11-В класі в режимі zoom-конференції була проведена година спілкування «Пам’ятаємо кожне зерня 33-го»». Під час заходу учні класу зазначили, що Голодомор –  акт геноциду українського народу, здійснений керівництвом ВКП(б) та урядом СРСР у 1932-1933 роках, шляхом організації штучного масового голоду, що спричинив загибель мільйонів українців у сільській місцевості на території Української СРР та Кубані, де переважну більшість населення становили українці, з метою придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

Учні наголосили на тому, що про Голодомор повинен знати кожен і шанувати пам’ять про загиблих аби уникнути помилок для прийдешніх поколінь. Ліцеїсти зазначили, що «там, де вожді і вождики насильством усе поставили з ніг на голову, народ ніколи не міг жити щасливо…». 

Україна велика, гарна, добра та… любляча. То ж молодь України повинна жити й працювати так, аби історія не повторювалась, адже мільйони українців не даремно покинули цю стражденну землю, на якій тепер ми, сучасні українці, будуємо незалежну державу.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.