Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Атаптація учнів новостворених класів

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Атаптація учнів новостворених класів

Автор: dend від 21-09-2020, 16:36, переглядів: 500

0

 Швидко пролетіли літні канікули. Учнівський та педагогічний колектив з нетерпінням чекали нового навчального року. Яким він буде: традиційним чи дистанційним, як два з половиною місяці до канікул, – ця думка хвилювала кожного. Особливо переживали наші «новачки» – учні 5-го  та трьох обласних 10-х класів. Для них розпочати навчання після карантину – це не просто прийти до школи, а перейти в новий навчальний заклад, розпочати нове шкільне життя.

З радістю і трепетом душі переступили учні поріг наукового ліцею-інтернату. Їх зустріли вихователі та вчителі, дотримуючись всіх санітарних норм роботи під час карантину. Практичний психолог провела в кожному класі треніги спілкування  на тему: «Будьмо знайомі!». Дівчата та юнаки поділились своїми враженнями, сподіваннями та світом захоплень, представили своє бачення свого місця у новому колективі, сформулювали потреби та бажання опанувати новими знаннями та досвідом. Під час виконання тренінгових вправ діти були толерантні, дотримувались визначеної дистанції та регламенту роботи.

Тепер у новостворених класах відбувається зближення, формуються нові колективи. 5 клас – це період переходу від дитячого до підліткового віку. Слід звернути увагу на такі особливості психічного розвитку дитини: відбуваються зміни у психіці дитини; перебудовуються сформовані раніше поняття; на перше місце виступає спілкування, що не завжди позитивно впливає на навчальну діяльність; інтерес до навчання проявляється тоді, коли дитина усвідомлює необхідність у знаннях.

У старшокласників 10-х класів відбувається перехід до юнацького віку, коли вони усвідомлюють свою професійну спрямованість, переконання, життєві цінності. А науковий ліцей створив всі умови для подальшого всебічного розвитку особистості та здобування нових знань, що допоможуть обрати майбутню професію.

У період адаптації батькам і педагогам потрібно допомогти дітям навчитися самостійно здобувати знання, користуватися додатковою літературою, довідниками, словниками, навчальними програмами на комп’ютерних сайтах  та відеокасетах. А найголовніше ­– це  свідоме ставлення  учнів до сприйняття особливостей навчання у нашому закладі.

Бажаємо здійснення заповітних мрій вам, новачки! Будьте цілеспрямовані, допитливі та старанні, і ви всього досягненте! А головне – будьте здорові!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.