Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Вв 11-В класі відбулася година спілкування "Живе лиш той, хто не живе для себе"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Вв 11-В класі відбулася година спілкування "Живе лиш той, хто не живе для себе"

Автор: dend від 11-09-2020, 14:29, переглядів: 418

0

08.09.2020 року в 11-В класі відбулася година спілкування "Живе лиш той, хто не живе для себе", присвячена постаті Василя Симоненка.

Під час заходу діти згадали про боротьбу із системою та інші подробиці життя і творчості Василя Симоненка.

"Лебеді материнства", "Ти знаєш, що ти людина?", "Грудочка землі" - ці вірші знайомі кожному зі шкільних лав. Їхній автор Василь Симоненко увійшов в історію української літератури як незламний борець за справедливість та рівність усіх людей. У своїй творчості він підносить людинолюбство.

Василь Симоненко був неугодний системі. Неугодний як журналіст, неугодний як публіцист, неугодний як поет і, скажімо прямо, неугодний як людина. Василь Симоненко - це борець. Недаремно Гончар каже "Витязь української молодої поезії". Витязь - той, хто бореться

Як сліпучий метеорит, на мить спалахнув він на небосхилі українського письменства, щоб навіки увійти в безсмертя. Саме тому, що він жив, любив і ненавидів, страждав, творив і згорів за рідну землю, за людей. Трагічна доля Симоненка і поезія – це слово Правди і Чесності, приклад Патріотизму і Вірності Україні. Світло його творчості надихатиме ще не одне покоління справжніх українців жити і працювати заради своєї держави, як це робив Василь Симоненко

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.