Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Перший урок у новоствореному 10-Б класі

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Перший урок у новоствореному 10-Б класі

Автор: dend від 5-09-2019, 16:32, переглядів: 567

0

Першого вересня, одразу по закінченню святкової лінійки, в 10-Б класі було проведено Перший урок на тему «Екологія природи – екологія душі», з метою формування екологічної культури, розширення уявлення учнів про цінність і багатогранність природи, виховання любові до рідного краю. Під час вступного слова вихователь Берлін Ольга Анатоліївна розказала про зв'язок людини і природи, про вплив людської діяльності на природнє середовище та шляхи зменшення шкоди довкіллю.

Дискусія, яка розгорнулася під час інтерактивної вправи «Мікрофон», містила питання щодо таких понять як «нуль відходів» та «правила 5 С». Учні визначилися від чого вони особисто можуть відмовитися, кількість чого скоротити, що можна використовувати заново, що можна сортувати та здавати на переробку, а що зазвичай компостують.

Наступним етапом уроку була інтелектуальна гра «Вірю – не вірю», яка була побудована на питаннях-твердженнях. Деякі з них правдиві, твірні, а деякі навмисно змінені, з помилками.

У підсумку учні зробили висновок, що справжня екологічна свідомість починається з молоді, адже вона є поколінням майбутнього. А звідки ця свідомість береться? З душі. Можна багато говорити про глобальні проблеми людства та всесвітні катаклізми, а починати щось робити слід з себе. Якщо кожен змінить себе, то зміниться і поведінка всього суспільства.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.