Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Учні 10-В класу відвідали Кіровоградський обласний художній музей

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Учні 10-В класу відвідали Кіровоградський обласний художній музей

Автор: dend від 20-03-2019, 21:02, переглядів: 1 658

0

19 березня учні 10-В класу відвідали Кіровоградський обласний художній музей, де ознайомились з творами видатних митців. Ми оглянули п’ять виставкових залів, з них три є стаціонарними: «Сакральне мистецтво», «Мистецтво ХVІІІ – початку ХХ століть», «Художники-земляки». Також в експозиції музею було представлено комплекс декоративно-ужиткового мистецтва.

 З інформації екскурсовода учні дізнались, що за останні роки здійснено науково-дослідні та реставраційні роботи багатьох унікальних музейних предметів. Серед них – твір олійного живопису «Сосновий ліс» авторів І. Шишкіна, А. Шильдера, Ю. Клевера, полотно О. Осмьоркіна «Святогорський монастир», картина «Юродивий» П. Свєдомського, унікальні твори іконопису. Найбільше нас вразила батальна картина «Кривава неділя», польського художника Войцеха Коссака (1856 – 1942), розмірами 405×801 см. Основою для написання цієї картини стали події 9 січня 1905 року в Петербурзі, коли була розстріляна 2,5 тисячна мирна демонстрація робітників, що йшли до царських палат з проханням поліпшити умови життя. Над цим великим драматичним полотном художник працював всього лише 3 місяці.

 У залі «Художники-земляки» ми ознайомились з творами П. Крестоносцева Ф. Козачинського,  П. Покаржевського , О. Осмьоркіна, О. Фойницького, а також із сучасними художниками – В. Горленко , Ю. Гончаренко та іншими. Відкриттям для багатьох з нас була зала «Сакрального мистецтва», яка вразила особливою енергетикою.  

Комзолова Наталія, Гирич Олена

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.