3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година у 11-В класі

Автор: Французан від 18-04-2018, 12:47, переглядів: 831

0

Полтавчук Олександр та Стоноженко Віталій навели приклади недавніх досліджень психологів: діти віком від 8 до 18 років проводять за комп'ютером у середньому по 44,5 години на тиждень. Час, проведений за комп'ютером, не дає дитині жити в реальному світі. Близько 23 % підлітків вважають, що вони «залежать від комп'ютерних ігор» (31 % хлопчиків і 13 % дівчаток). Крім комп'ютерних ігор серед підлітків також популярні соціальні мережі, чати, блоги, відеоресурси.

 Сторчак Віталіна назвала симптоми інтернет-залежності в дітей, навела приклади деяких з них: дитина втрачає відчуття часу, проведеного за комп'ютером. Заради Інтернету вона жертвує сном, стає дратівливою, перевіряє електронну пошту кілька разів на день. проводить час у Мережі замість виконання домашніх завдань і обов'язків, установлює стосунки з людьми, з якими познайомилася в Інтернеті., втрачає інтерес до занять, які любила до захоплення Інтернетом…

Доступ до Інтернету – невід'ємний атрибут сучасного життя, а також важливий інструмент навчання. Крім того, це дуже популярне джерело інформації й розваг. Інтернет стає для підлітків популярним способом проведення дозвілля. Діти можуть поставати в будь-якому образі в чатах, грати в ігри з однолітками з різних куточків світу. За допомогою всього лише одного кліка миші підліток «опиняється» в зовсім іншому світі, де немає проблем реального життя й можливо практично все, чого він забажає.

Подібно до алкогольної або наркотичної залежності, Інтернет для дітей та підлітків є ефективним способом уникнути неприємних відчуттів і ситуацій. Діти жертвують часом, необхідним на сон, щоб довше посидіти в Мережі, віддаляються від батьків і друзів, знаходячи собі притулок у комфортному світі Інтернету.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.