3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Година спілкування у 7 класі

Автор: Французан від 20-01-2018, 11:08, переглядів: 836

0

У 7 класі проведено годину спілкування «Свята зимового циклу», на якій  Богачов Даниїл допоміг зрозуміти своїм однокласникам сенс і традиції цієї пори.

Календар українського селянина ХІХ – початку ХХ ст. являв собою своєрідну енциклопедію народної мудрості, написаний розпорядок життя хлібороба. До складу річного аграрного кола входили зимові, весняні, літні та осінні свята, обряди і звичаї. Обов’язковими компонентами календарних свят українців були обрядовий стіл, господарська  сімейна магія, вшанування предків, передбачення майбутнього, ритуальні обходи і поздоровлення, рядження і маскування, драматичні сценки, розваги, спортивні змагання тощо. Свята супроводжувались виконанням календарно – обрядових пісень.

Завдання календарної обрядовості відповідали корінним прагненням хлібороба:  забезпечити добробут і щастя родини, щасливий шлюб для молоді, високий урожай та плодючість худоби, відвести всіляке зло, передбачити майбутнє і вплинути на нього. Довгі століття через свята і обряди старші покоління передавали молодим свою любов до праці, волелюбність, гостинність життєрадісність. Свята задовольняли духовні й естетичні потреби народу, в них проявлялися його почуття, таланти, здібності.

Семикласникам сподобалась година спілкування і вони більше дізналися про те, як люди з усієї України проводили цей цикл.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.