3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Японія – далека і близька

Автор: Joker_13 від 10-04-2017, 11:39, переглядів: 999

0

Учні 7 класу Кіровоградського обласного комплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв) ІІ ступеня відвідали Кіровоградську обласну бібліотеку для юнацтва ім. О.М. Бойченка, де в рамках Року Японії в Україні відбувся День інформації на тему: «Японія – далека і близька». Метою заходу було розширення знань учнів про цю дивовижну країну.

Країна сонячного сходу – Японія, здивувала сьомокласників насамперед, величезною кількістю оригінальних звичаїв, своїми давніми традиціями, яких чітко дотримуються японці й досі, унікальним поєднанням традиційного й сучасного суспільства, чого не зустрінеш в будь якій іншій культурі. І це все в оточенні надсучасних нанотехнологій.

Також, побувавши на літературному круїзі «Країна сонця, що сходить», сьомокласники облкомплексу  мандрували у далеку і дивовижну країну – Японію, де дізналися про цінності, винаходи та уподобання японців, змогли разом із бібліотекарями вивчити ієрогліфи, навчитися рахувати до десяти японською мовою. Переглянули відеокалейдоскоп «Японія – загадкова країна».

На книжковій виставці «Таємниці кухні країни Сонця» була представлена література, з якої можна довідатись історію японської кухні, рецепти різноманітних страв.

Японія – це країна, яка зуміла стати однією з найбільш розвинених, не втрачаючи при цьому своїх традицій. Вона зберегла своє власне обличчя і навіть примусила інші країни звернутися до її досягнень, перейняти часточки її культурної спадщини.

За ініціативи Президента України Петра Порошенка 2017 рік оголошено Роком Японії в Україні.

Не виникає сумніву, що знайомлячись з літературою, культурою, традиціями та сьогоденням Японії, ми робимо крок на шляху до співдружності країн. А зближення українського та японського народів сприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.