Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційна година на тему :"Художники передвижники у Єлисаветграді"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година на тему :"Художники передвижники у Єлисаветграді"

Автор: dend від 20-02-2017, 14:54, переглядів: 939

0

13 лютого учениця 10-В класу Руснак Аліна провела в класі інформаційну годину  на тему: «Художники-передвижники в Єлисаветграді».

З інформації учні дізнались, що Товариство пересувних художніх виставок (скорочено передвижники) це творче ідеологічне об'єднання художників Російської імперії, в тому числі і українських, що було створено й активно діяло в останній третині XIX століття.В естетичному плані члени Товариства цілеспрямовано протиставляли себе і свої творчі пошуки, а також спосіб популяризації творчості представникам офіційного академізму. Певний вплив на передвижницький рух мали подібні художні течії у Західній Європі, романтизм та ідеї народництва. Свою діяльність передвижники будували на засадах кооперації. Передвижництво несло велику просвітницьку роль, мало велику кількість послідовників і в цілому здійснило значний вплив на розвиток мистецтва Росії та України.Традиція проведення виставок передвижників у Єлисаветграді бере початок ще в далекому 1876 році, в місті вперше була проведена 5-та (з 7 по 24 жовтня 1876 року) виставка Товариства пересувних художніх виставок. На виставці експонувалося 42 картини, серед яких були роботи Шишкіна,Крамського,Клодта, Маковського та ін. Також тут була проведена 10 – та виставка Товариства пересувних художніх виставок. Вона  відбулася завдяки запрошенню «єлисаветградського товариства» та особисто академіка, викладача Вищого реального земського училища міста Єлисаветграда художника П. Крестоносцева.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.