3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Така близька і далека історія

Автор: dend від 14-06-2016, 07:06, переглядів: 1 259

0

Така близька і далека історіяНайкращий спосіб вивчати історію рідної країни - це відвідувати історичні пам`ятки, місця та власне слухати саму історію. Кожен з нас повинен знати історію своєї країни, і ми не виняток. Тож нещодавно наш клас мав таку можливість відвідати історичну «домівку» нашого народного ватажка, великого полководця, мудрого державного діяча Богдана Хмельницького.

11 червня наша сім`я відвідала Національний історико-культурний заповідник «Чигирин», лісовий масив під назвою Холодний Яр, укріплення Хмельницьких в селі Суботові. Приїхавши до Чигирина, нас вразила велика кількість архітектурних пам`яток, які збереглися до наших часів. Ми занурились в історію нашого славного козацтва. В музейному комплексі Богдана Хмельницького ми побачили багато портретів гетьмана та його родини, атрибути полководця та повсякденне життя козаків. Не залишила без уваги і сама «Резиденція Богдана Хмельницького».

Така близька і далека історіяВ селі Суботові ми зрозуміли, що ватажок займався не лише політичними справами, а й культурним життям, і як результат цього є Іллінська церква, збудована на власні кошти Богдана. Церква була збудована в стилі раннього українського бароко, що ми можемо побачити на картинах відомого українського поета та художника Тараса Шевченка. Крім церкви, на пагорбах знаходилась садиба гетьмана і його старшини, де вирішувались різні політичні питання.

Холодний Яр - пам`ятка природи, що являє собою лісовий масив з породами дерев та природними джерелами. Гордістю цього місця є давні залишки поселень людини та тисячолітній дуб Максима Залізняка та Свято-Троїцький Мотронинський монастир, що був відреставрований силами релігійної громади та черниць. Він зараз повертає собі славу однієї з найбільш значущих святинь Правобережної України.

Незважаючи на погодні умови й втому, ніхто не бажав залишати ці дивовижні місця. Нас переповнювали емоції, але найбільше ми відчували гордість за минуле нашого народу. Ми зрозуміли, що наш народ- непереможний. Ми дякуємо всім, хто посприяв організації нашої поїздки! Це було неймовірно!!!

 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.