3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційна година у 11-В класі

Автор: Французан від 11-09-2013, 15:52, переглядів: 2 533

0

Інформаційна година у 11-В класіУ 11-В класі була проведена інформаційна година із циклу «Наші земляки. О.К. Тарковський - поет, письменник, журналіст, громадський діяч.». З виступу учня 11-В класу Вороніна Гліба учні дізналися, що Олександр Карлович Тарковський народився 1862 року в селі Миколаївка Кіровоградської області, є батьком поета Арсенія Тарковського, дідом режисера Андрія Тарковського.

Олександр Карлович навчався у Єлисаветградському реальному училищі разом із братами Тобілевичами. В юності перебував під сильним духовним впливом чоловіка рідної сестри Надії — Івана Тобілевича (Карпенка-Карого). Під керівництвом Тарковського в реальній школі працював нелегальний гурток, що складався з найбільш свідомих революційно настроєних учнів. Олександр належав до партії «Народної Волі», за що і відбував довготривале покарання. На засланні у Сибіру в одній хаті з ним проживали лікар Опанас Михалевич та польський соціал-демократ Юзеф Пілсудський.

Він був ерудованою людиною, знав 7 мов (давньогрецьку, латину, іврит, французьку, німецьку, англійську, італійську, польську, сербську). Мав двох синів – Валерія та Арсенія. У сім'ї Олександра Тарковського існував культ літератури й театру: її члени писали вірші, п'єси. Звичайним було писати одне одному листи та присвячувати дружні вірші. Сам Олександр Карлович теж писав вірші, оповідання,перекладав для себе Данте, Джакомо Леопарді, Віктора Гюго й інших поетів.

Інформаційна година була дуже пізнавальною для учнів класу, адже дозволила дізнатися про життя та творчість нашого земляка, громадського діяча, яскравої особистості Олександра Карловича Тарковського.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.