3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

"Щоб весни квітнули для нас"

Автор: melnyk від 9-05-2024, 08:30, переглядів: 49

0

 Друга світова війна - глобальний військовий конфлікт в історії Землі та причини найбільших трагедій XX століття. У війні брали участь 80% людства, бойові дії велися на 2/3 існуючих на той момент держав.

 Війна розпочалася 1 вересня 1939 року із вторгнення військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилася 2 вересня 1945 року із беззастережною капітуляцією Японії.  

 Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства (зокрема, Голокост), а також вперше і востаннє використана в бою атомна зброя. До армії ворогуючих сторін було залучено понад 110 млн. солдат. Загальні втрати військових та цивільного населення складають від 50 до 85 млн. осіб. 

 До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Центральноукраїнському науковому ліцеї - інтернаті м.Олександрії з учнями 9-го класу було проведено годину пам`яті на тему "Щоб весни квітнули для нас". Скільки б часу не минуло з травня 45-го, ми ніколи не забудемо тих, хто у тяжкі часи став на захист рідної землі,  українського народу, хто не жалкуючи свого життя, рятував світ від фашистських загарбників.  

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.