3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Про поїздку до ЦЕРНу Мірошниченка О.І.

Автор: anna_garifylina від 15-12-2016, 13:38, переглядів: 1 060

0 Як залучити підростаюче покоління школярів, студентську молодь у велику науку? Один з найефективніших шляхів - через популяризацію передових напрямків цієї самої науки. Спосіб багаторазово випробуваний і широко використовується провідними світовими науковими центрами, у тому числі Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН), яка працює під егідою ЮНЕСКО. Більше десятка років в ЦЕРН розвиваються численні освітні проекти, орієнтовані на різну аудиторію. Особливе місце серед них займають програми для шкільних вчителів.
Організатори подібних програм впевнені, що кінцевими одержувачами знань в галузі фізики високих енергій стають не стільки приїжджаючи в ЦЕРН викладачі, скільки їх учні. Вчителі ж виступають в ролі "трансляторів" або популяризаторів цих знань.
Мірошниченко Олександр Іванович, науковий керівник секцій фізики та астрономії КМАНУМ: «На початку грудня 2016 року мені разом із колегами - керівниками секцій КМАНУМ Ковальовим Юрієм Григоровичем та Мітленко Ларисою Олександрівною пощастило побувати в Європейському центрі ядерних досліджень (CERN) у рамках освітньої Школи для вчителів фізики і стикнутися з захоплюючим світом сучасної науки. Сам ЦЕРН - європейський центр ядерних досліджень - знаходиться на території Франції і Швейцарії, біля Женевського озера неподалік від альпійських гір. Наша команда вчителів фізики поїхала туди для участі у науковій роботі. Одне з головних її завдань - зробити доступними суспільству передові наукові результати і знання, які отримують.
Поїздка вийшла дуже цікавою. Ми на власні очі переконалися в існуванні Великого адро́нного кола́йдера (ВАК), на якому розганяються до гігантських енергій і стикаються маленькі частинки – протони. Брали участь в експерименті по реєстрації космічних частинок в виготовленій нами камері Вільсона, стикнулися з історією розвитку ЦЕРНу, поблукавши по старовинним будівлям і коридорам, побували на місці, де була винайдена всесвітня павутина World Wide Web, той самий сервіс WWW (не плутайте з винаходом інтернету!). Відчули всю красу фізики високих енергій в експериментах з виявлення елементарних частинок.
Крім освітньої програми залишався час і на відпочинок. Для учасників Школи був запланований квест по Женеві.
В цілому, поїздка в ЦЕРН була дуже корисною, і пам'ятаючи про місію Школи, заряджені фізикою високих енергій на ВАКу, тепер ми несемо інформацію нашим школярам».
 
 

 
За статтею КМАНУМ

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.