Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Новини » Акція «Здай батарейку - врятуй крота!»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Акція «Здай батарейку - врятуй крота!»

Автор: kryvenko від 5-09-2013, 08:46, переглядів: 3 013

0
Акція «Здай батарейку - врятуй крота!»Безумовно, всі бачили на батарейках і акумуляторах значок з перекресленим сміттєвим баком. Це означає, що використані батарейки та акумулятори не можна викидати у звичайний сміттєвий контейнер, тому що шкідливі речовини, що містяться в них можуть завдати серйозної шкоди природі та здоров'ю людей.
Пораховано, що одна пальчикова батарейка забруднює близько 20 квадратних метрів землі, а в лісі, наприклад, це територія проживання двох дерев, двох кротів, одного їжака і декількох тисяч дощових черв'яків.
Вміщені в батарейках лугу, свинець, кадмій, цинк та інші небезпечні для здоров'я речовини спочатку потрапляють у грунт, грунтові води і річки, потім у рослини і тварин і, зрештою, в організм людини.
У рамках екологічної акції «Здай батарейку - врятуй крота!» учні та працівники облкомплексу можуть здати відпрацьовані елементи живлення у спеціальні контейнери, розташовані в приміщеннях гімназії ІІ (вул. Тарковського, 16) та ІІІ ступенів (вул.Дворцова, 7).
Всі прийняті батарейки будуть передаватися на завод з переробки елементів живлення, що знаходиться у Львові.
Акція «Здай батарейку - врятуй крота!»«Офіс-Майстер», Кіровоградський прес-клуб та державне підприємство «Кіровоградекоресурси» оголошують конкурс на кращий контейнер для збору використаних батарейок. Конкурс проводитиметься з 20 серпня по 20 вересня.
Приймаються фотографії діючих контейнерів, встановлених у житлових будинках, державних або комерційних установах.
Для участі в конкурсі потрібно надіслати листа з фотографією на електронну адресу konkurs.kirovograd @ gmail.com.
У листі також слід вказати адресу, назву організації, де встановлений контейнер, ваші контактні дані - прізвище, ім'я, телефон та E-mail.
Як завжди переможців чекають цінні призи. До початку конкурсу ми не можемо відкрити секрет, але скажемо, що призи безпосередньо пов'язані з темою конкурсу.

Категорія: Новини / Оголошення / Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.