3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

НАШ ВЕСЕЛИЙ 5 КЛАС

Автор: yulua від 4-09-2024, 16:41, переглядів: 38

0

П’ятий клас — це межа між дитинством і підлітковим віком, час, коли діти починають робити перші кроки до самостійності, але все ще залишаються дуже вразливими. У цьому віці вони довірливо сприймають слова й поради вчителів, батьків та інших дорослих, визнають їхній авторитет і сподіваються на підтримку та розуміння.

Категорія: Психологія

 

Перемагає той, хто пам'ятає

Автор: gerwetis від 4-09-2024, 16:30, переглядів: 53

0

"Перемагає той, хто пам'ятає". Саме так звучала тема першого уроку для учнів 9 класу Центральноукраїнського наукового ліцею, який був проведений 1 вересня. Метою уроку  було вшанувати пам'ять полеглих захисників, які віддали життя в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.
На площі нашого міста розміщені стенди пам'яті полеглих воїнів з Кіровоградщини. Тож саме тут і було проведено наш урок, під час якого кожен учень зміг покласти квіти героям.
Хто впевнено вперед іде і труднощі долає!
Хай пам’ять про героїв не згасне у віках,
А нас усіх чекає до Перемоги шлях!

Категорія: Ліцейне життя

 

ПОЕТИЧНИЙ ФЛЕШМОБ «ЛЮБІТЬ УКРАЇНУ!»

Автор: dend від 4-09-2024, 16:02, переглядів: 36

0

З метою вшанування пам’яті захисників і захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави учні і батьки 11-В класу Центральноукраїнського наукового ліцею-інтренату провели 1 вересня 2024 року поетичний флешмоб «Любіть Україну» З усіх куточків Кіровоградщини лунали слова: «Україна понад усе! Зараз кожен із нас має робити максимум на своїх місцях, працювати на Перемогу чи відвойовувати її на фронті!»

Категорія: Ліцейне життя

 

З Україною в серці…

Автор: gerwetis від 4-09-2024, 15:00, переглядів: 32

0

З Україною в серці…
Учні 11-Б класу провели урок «З Україною в серці», під час якого
провели вікторини: питання історії та рідної мови; провели опитування, під
час якого учні класу написали свої побажання Україні та спрогнозували
досягнення на навчальний рік.
Після свого Першого уроку відвідали історичні Вали, де хвилиною
мовчання віддали шану пам’яті воїнам, які загинули в зоні
антитерористичної операції на сході України.

Категорія: Ліцейне життя

 

Тепер ми- 10-А

Автор: gerwetis від 4-09-2024, 13:30, переглядів: 33

0

Сьогодні наш клас розпочав новий навчальний рік! Тепер ми- 10-А, і попереду багато чого цікавого. Цей рік обіцяє бути особливим, адже ми стаємо старшими, мудрішими та ближчими до випуску. Попереду чекає багато нового: цікаві уроки, складні завдання, глибокі дослідження, захоплюючі проєкти, і звичайно, нові знання. Наш 10-А клас- це не просто група учнів, а справжня дружня родина, яка разом пройшла через багато викликів і досягнень. Тепер, коли ми вступили в новий етап навчання, на нас чекає ще більше цікавих та важливих подій. Нехай цей навчальний рік буде сповнений позитивних емоцій, гарних оцінок і незабутніх моментів.

Категорія: Ліцейне життя

 

Славетні українці сучасності. Історична подорож у часі

Автор: gerwetis від 4-09-2024, 13:30, переглядів: 45

0

1 вересня 2024 року в 10-В класі був проведений перший урок на тему “Славетні українці сучасності. Історична подорож у часі”, на який була запрошена бібліотекарка юнацької бібліотеки ім. Є. Маланюка О. Степаненко.

Мета: поглиблення знань учнів з історії та культури України, формування національно свідомої особистості, виховання громадянина-патріота. Бібліотекарка та учні представили змістовні проєкти про видатних особистостей, які зробили значний внесок у розвиток українського державотворення, культури, освіти, науки (П.Могила, М. Шашкевич, С. Крушельницька, М. Аркас, О. Довженко, С. Чарнецький, В. Чорновіл). Група деяких учнів підготувала інтерактивну вікторину за підготовленими матеріалами. Переможець МАНУ Т. Жданов доповнив виступи однокласників розповіддю  про Я. Паученка, чиї архітектурні пам’ятки належать до культурної спадщини нашого краю. 

Наостанок, учні вшанували пам’ять захисників України, переглянули альбом зі світлинами та виконали пісню “Ой у лузі червона калина”, а бібліотекарка О. Степаненко розповіла про виставку “Герої Кіровоградщини”, представлену у відділі абонементу юнацької бібліотеки.

Категорія: Ліцейне життя

 

Діалоги про війну

Автор: gerwetis від 4-09-2024, 13:30, переглядів: 31

0

1 Вересня, в 11-А класі, був проведений перший урок
 "Перемагає той, хто пам'ятає", присвячений вшануванню пам'яті захисників та захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність нашої держави.Під час уроку діти прослухали історичний коментар, пригадали всі передумови початку війни, перебіг, основні події. Переглянули та обговорили відео " Діалоги про війну.Повномаштабне вторгнення"

Категорія: Ліцейне життя

 

Пам’ятаймо наших героїв!

Автор: gerwetis від 4-09-2024, 09:30, переглядів: 37

0

ПЕРЕМАГАЄ ТОЙ, ХТО ПАМ’ЯТАЄ

Сьогодні у 10-Г класі пролунав дзвінок на перший урок, на якому було обговорення з теми “Перемагає той, хто пам’ятає’’. Ця тема несла в собі сутність нашого народу, про те, як важливо не забувати людей, які поклали своє життя за незалежність України.  Особливу увагу приділили воїнам, які навчались саме в “Центральноукраїнському науковому ліцею-інтернаті”, а саме  Віталію Волкотрубу, який загинув у Іловайському котлі у 2014 році, на початку вторгнення росії в нашу державу. Також ми особливо відзначили Івана Яковенка та Осієвського Євгена, які будучи відважними людьми поклали свої життя за нас і наше майбутнє зовсім недавно. Ми повинні схилити голови перед нашими Захисниками,  та перед всіма, хто допомагає нам наблизитись до перемоги. 

Пам’ятаймо наших героїв!

Категорія: Ліцейне життя

 

Відзнаки МАН

Автор: melnyk від 4-09-2024, 08:59, переглядів: 23

0

На робочій лінійці заступник директора з навчальної роботи Центральноукраїнського наукового ліцею- інтернату ( м. Олександрія) В.Литовка вручила учням наукового ліцею - учасникам та переможцям Всеукраїнських конкурсів МАНУ Дипломи та почесні відзнаки – медалі МАНУ. Серед тих, хто отримав, – учениця 11-Б класу Поліна Кондратенко, котра відзначена двома медалями ( II, III місця) за наукову роботу в сфері астрономії та в теоретичній фізиці. А Софія Кубицька, також  учениця 11-Б класу, виборола третє місце у вивченні діалектів польської  мови.

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

 

12800 гривень зібрано на потреби ЗСУ

Автор: melnyk від 4-09-2024, 08:42, переглядів: 28

0

  Під час проведення свята першого дзвоника 2 вересня в Центральноукраїнському науковому ліцеї -інтернаті (м.Олександрія) була задіяна благодійна акція «Донати замість квітів». Усі зібрані кошти ліцеїстами, їх батьками та педагогами в сумі 12800 грн. були передані на потреби ЗСУ. Голова координаційного центру волонтерів м. Олександрія Анатолій Федоренко від імені координаційного центру щиро подякував за чергову матеріальну допомогу ліцеїстів землякам – оборонцям української землі. За згодою кошти будуть витрачені порівно: одна частина на купівлю захисникам екофлоу,а інша на передову – на придбання «Мавіка.    

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія