Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » » Навчально-виховна практика з вивченням іноземних мов 10-ті класи (5 червня)

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Навчально-виховна практика з вивченням іноземних мов 10-ті класи (5 червня)

Автор: Французан від 7-06-2018, 16:39, переглядів: 1 028

0

Сьогоднішній день  нашої навчально-виховної практики з вивченням іноземних мов пройшов досить спокійно. Вранці капітан 10-А класу представив нашу команду «Big Bang Followers» і розповів про насичену поїздку у Моринці.

Повернувшись до класної кімнати, ми розпочали обговорення дуже актуальної для підлітків і дорослих теми здорового харчування: “Healthy Diet”. Переглянули відеоматеріал учнів, які готувались до обговорення цієї теми. У ході довгої дискусії ми прийшли до консенсусу, який звучить так: «Якщо хочеш почуватися здоровим та енергійним – харчуйся правильно. Все у твоїх руках». Також Василижено Марійка і Котяк Катерина підготували анкету «My Diet»  та провели анкетування серед учнів класу. Було вирішено провести подібне анкетування серед  учнів усієї гімназії.

Згодом ми повернулись до репетиції виступу. Програма обіцяє бути дуже насиченою та цікавою.

Учні 10-Б класу відвідали батьківщину великого генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Пройшлися слідами його дитинства, побувавши в селах Моринці, Кирилівці (Керелівці) та відвідали літній маєток пана Енгельгардта, де мали змогу доторкнутися до майже тисячолітніх дубів, під якими, у свій час, творив Шевченко.

Першим пунктом екскурсії стало село Кирилівка, де гімназисти мали змогу побачити реконструкцію батьківської оселі Шевченка і оригінальний дім дяка, в якого маленький  Тарас переймав науку. У реконструйованій садибі батьків Тараса зараз розміщений музей Кобзаря, у якому безліч цікавих речей, так чи інакше пов'язаних з життям Шевченка. Біля будівлі знаходиться неймовірний садок, про який у своїй поезії згадував Тарас Григорович і  де похована матір Катерина. Будинок дяка- це єдина хатина, яка збереглася до наших днів в тих краях з 19-го століття, проте ця будівля потребує постійної підтримки і через це оббудована ззовні ще однією спорудою.

Наступний пункт подорожі - село Моринці, місце, де розпочав свій життєвий і творчий шлях великий син українського народу. Кобзар провів там перші роки свого життя, допоки сім'я не була вимушена змінити місце проживання та переїхати до сусіднього села, Кирилівки. Всі будинки реконструйовані з неймовірною точністю за допомогою малюнків самого поета. Тут учні відвідали і дім діда Якова, і дім самих Шевченків, і кузню, де працював батько Тараса.

Фінальним пунктом призначення став літній маєток пана Енгельгардта, який переживає зараз не найкращі свої часи.

Під час подорожі ми отримали безліч позитивних та незабутніх вражень, дізналися купу корисної та маловідомої інформації з життя Тараса Григоровича Шевченка.

Учні 10-В класу розпочали свій робочий день з організаційної лінійки, на якій капітани команд доповіли про результати роботи впродовж попереднього дня. Після лінійки розпочалися практичні заняття з підвищення рівня знань учнів з англійської мови. По закінченню занять учні відправились до краєзнавчого музею.

Під час екскурсії діти дізнались, що сучасний краєзнавчий  музей  є спадкоємцем найстарішого музейного закладу міста, створеного у 1883 році Єлисаветградського земського реального училища Володимиром Ястребовим. Учнів зацікавили експонати як і далекого минулого так і недавніх подій. Гімназисти найбільше звернули увагу на експозицію Другої світової війни. Їхню увагу прикували бойові трофеї ,здобуті кров’ю і потом. Учні з цікавістю провели своє дозвілля, збагативши свої знання про славне минуле своєї Батьківщини.

Категорія: Ліцейне життя / Англійська мова / Літня мовна школа

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.