Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » ВІідеоперегляд фільму «Чорний ворон»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

ВІідеоперегляд фільму «Чорний ворон»

Автор: feanen від 19-09-2023, 10:44, переглядів: 103

0

18 вересня в 11-В класі до  Дня українського кіно відбулася інформаційно тематична година та відеоперегляд фільму «Чорний ворон».

Мета: знайомство з етапами розвитку українського кіно, біографією та творчістю лауреата Шевченківської премії В. Шкляра, перегляд відеофрагментів фільму “Чорний ворон”.

 Про автора книги та події, про які йдеться у фільмі за однойменним романом Василя Шкляра розповіла учениця Владислава Левенко. Учні ознайомилися з біографією Василя Шкляра, а також переглянули відеофрагменти фільму режисера Тараса Ткаченка.

Історія «Чорний Ворон. Залишенець» розповідає про одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок української історії — запеклу боротьбу українських повстанців проти окупаційної комуністичної влади в 1920-х роках, вже після окупації УНР, у Холодному Ярі, який розташований неподалік від Чигирина на території сучасної Черкащини і частково Кіровоградщини. У 1920-22 роках в цьому місці діяли повстанські загони отаманів Завгороднього, Петренка, Хмари, Ламайярмо, Нагірного, Деркача та інших. Відстоюючи незалежну Україну, організувавши за козацьким принципом повстанські загони під керівництвом отаманів, холодноярці під гаслом «Воля України — або смерть» з 1918 по 1922 роки утримували незалежність самопроголошеної Холодноярської Республіки.

Головний герой на прізвисько «Чорний Ворон» — холодноярський отаман Чорноусов Іван Якович— організовує боротьбу проти більшовиків-окупантів, які вже заполонили Україну й запроваджують у ній свій радянський лад, вбиваючи патріотів та утискаючи українську культуру.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.