Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Україна – це ми! Україна – це я! Патріотична гра "Пароль: "Паляниця""

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Україна – це ми! Україна – це я! Патріотична гра "Пароль: "Паляниця""

Автор: yulua від 31-05-2023, 11:36, переглядів: 184

0

Україна – це ми! Україна – це я!

Як можна весело і з користю провести останній день весни, а якщо він ще й збігається з уроком української мови? У цьому вам допоможуть вчителі української мови та учні нашого неперевершеного 5 класу. 

А чи знаєте ви, як відрізнити справжнього українця від москаля? Правильно, назвати пароль «ПАЛЯНИЦЯ», «ПОЛУНИЦЯ», «УКРЗАЛІЗНИЦЯ». Ліцеїсти 5 класу взяли участь у патріотичній грі про Україну «Пароль «Паляниця»». Метою заходу було сформувати в учнів громадянську, мовну, комунікативну, культурну компетентність, вміння працювати в команді, поглибити знання в царині української мови, природи рідного краю, відомих постатей минулого й сучасності, розвити логічне мислення, комунікативні вміння, виховати патріотичні почуття. 

Команди «Варенички» та «Каштанчики» вправно рахували кількість слів Державного гімну України, вгадували українських постатей за їхніми головними уборами, співали пісні відомих українських виконавців та подорожували містами України. А ще побували в селі у бабусі, перерахували всіх свійських тварин, а зранку пішли з татом на риболовлю.

Учні 5 класу довели, що вони справжні українці. Наша мова – це головна зброя! І не забувайте про кодові слова «Кропивницькі паляниці зі смаком полуниці продаються у крамниці біля Укрзалізниці».


Момот Н.В., Павленко В.В., Проценко Ю.Є.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.