Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Герої Крут - борці за українську державність

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Герої Крут - борці за українську державність

Автор: feanen від 1-02-2023, 08:02, переглядів: 157

0

Гортаючи сторінки історії нашої Батьківщини, починаєш розуміти , наскільки багатостраждальним та тернистим шляхом вона пройшла при збереженні своєї державності та здобутті незалежності. Ось і сьогодні, 30січня у 8 класі пройшла виховна година, присвячена  Дню пам’яті Героїв Крут «Герої Крут - борці за українську державність".

 Виховний історичний захід присвячений трагедії, яка відбулась 29.01.1918 року на станції Крути. Метою проведення цього заходу стало формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого. Особливу увагу при проведенні було приділено розвитку мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Вітчизни.

 Учні дізналися про трагічну загибель студентства під Крутами, який став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. Всі присутні зрозуміли, що бій під Крутами мав важливе історичне значення, оскільки затримав більшовицькі загони і тим самим дозволив Урядові УНР вперше з часів скасування Гетьманщини у 1764 році добитися міжнародного визнання України на переговорах у Бресті. Виховний захід завершився переглядом документального фільму "Крути 1918".

Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.