Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » День вшанування захисників Донецького аеропорту

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

День вшанування захисників Донецького аеропорту

Автор: feanen від 21-01-2023, 08:01, переглядів: 156

0

20.01.23р.в 10-В класі була проведена тематична година "День вшанування захисників Донецького аеропорту". Учениця Ільченко Дар'я підготувала презентацію, розповіла про героїчних оборонців.

Бої за Донецький аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 23 січня 2015 року.У Донецькому аеропорту та селищі Піски протягом цього періоду воювали спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригад, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку "Дніпро-1" та інші.В обороні аеропорту також брали участь волонтери і медики.

За стійкість і незламність українських захисників назвали "кіборгами". Вони стали символом мужності та відданості ідеалам вільної та незалежної України.А фраза «Люди витримали - не витримав бетон» увійшла в історію як символ незламності людського духу.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у лютому 2022 року "кіборги" знову зі зброєю у руках захищають Батьківщину. Схиляємо голови перед пам`яттю полеглих захисників.

Дякуємо всім, хто сьогодні боронить рідну землю!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.