3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Гідні сини та доньки нашої країни

Автор: feanen від 7-12-2022, 08:53, переглядів: 169

0

6 грудня в 10-В класі була проведена тематична година «Гідні сини та доньки нашої країни», присвячена Збройним Силам України. День Збройних сил України – це свято на честь тих, хто захищає територію нашої країни, відстоює її незалежність та суверенність,  кому щодня українці дякують за мирне небо. Під час заходу учні обговорили історію створення ЗСУ: 6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про Збройні Сили України», а також «Про оборону України». 

З повідомлення П. Марфули  учні дізнались, що у складі української армії є п’ять підрозділів: сухопутні війська, повітряні сили, військово-морські сили, десантно-штурмові війська, сили спеціальних операцій. Влітку 2022 року Міністр оборони України О. Резніков навів дані про 1 млн осіб задіяних в активному захисті нашої держави.

Станом на кінець листопада в лавах ЗСУ служить майже 60 000 жінок. З 2017 року українські захисниці отримали доступ до майже всіх бойових та офіцерських посад. Парамедикині, артилеристи, снайпери, розвідниці, командирки рот і взводів виконують військовий обов’язок на передовій і в тилу нарівні з чоловіками. Сьогодні вранці наших захисників та захисниць привітав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який засвідчив , що «..вірить в кожного з нас і в нашу перемогу!»

Ми хочемо привітати всіх військових, які захищали Україну з 2014 та продовжують робити це й зараз. Слава Збройним Силам України! Слава Україні!

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.