Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Інформаційно-тематична година на тему: «Уникнення ураження вибухонебезпечними предметами»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Інформаційно-тематична година на тему: «Уникнення ураження вибухонебезпечними предметами»

Автор: dend від 8-04-2022, 13:41, переглядів: 269

0

8.04 в 11-В класі була проведена інформаційно-тематична година на тему: «Уникнення ураження вибухонебезпечними предметами». В умовах російської агресії надзвичайно актуальним для населення є питання уникнення ураження різними вибухонебезпечними предметами. Російські війська, відступаючи, масово встановлюють міни-пастки, заборонені міжнародним правом, мінують поля, приватне житло, продовольчі об’єкти, навіть, трупи людей. На сьогодні заміновано приблизно 80 тисяч кв. км території України.

Вихователь Подгорна Н.А. розказала про характерні ознаки, що вказують на можливу залежність підозрілого предмета до вибухового пристрою: це може бути звук виявленого предмета (цокання, клацання), миготіння лампочки, наявність на виявленому предметі годинника, мобільного телефону, джерел живлення (батарейки), електричних плат та дротів;  розтяжки з дроту, шпагату, мотузки, незвичне розміщення виявленого предмету, тощо. Разом з учнями обговорили їхні дії під час виявлення вибухонебезпечних предметів у квартирі чи на вулиці, про застережні знаки легкозаймистої, вибухової та отруйної речовин вибухонебезпечних предметів. Учні переглянули фото сучасного російського знаряддя та небезпечних знахідок, у які закладено вибухонебезпечні предмети. Наостанок, переглянули фрагмент відеофільму.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.