3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

День медіаграмотності

Автор: dend від 19-02-2022, 08:57, переглядів: 294

0

17 лютого 2022 р.  у 5-11 класахЦентральноукраїнського наукового ліцею-інтернату були проведені цікаві урокимедіаграмотності для розвитку свідомого та критичного ставлення до інформації,яку молодь отримує з різних джерел. 

Зокрема у 9 класі учні тренували вміння аналізувати першоджерело тамедіатексти. На уроці були використані матеріали проєкту з медіаграмотності«Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», який підтримується Радоюміжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

У 10-В класі проведено практичнезаняття на тему: "Політика умиротворення агресора: сучасний вимір. Пошукманіпуляцій у новинах і аналіз російської пропаганди" Учні вчилисявизначати маніпуляції в телесюжетах, аналізувати, як постановка кадру впливаєна глядача,  виявляти в публікаціях наонлайн- платформах певні маніпуляції. Йдеться про емоційно забарвлені слова,експресивні заголовки, зображення.

Ліцеїсти 11-В класу розглядали,  як російська пропаганда в умовах здійсненнягібридної війни проти України фальсифікує історію нашої держави, підтасовуєісторичні факти та зомбує російське населення, намагається практично та ідеологічновпливати на громадян України.

Учні 11-Г класу розглядали Другусвітову війну як об’єкт маніпуляцій російських пропагандистів.



 

 

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.