Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Патріотична година: " Україна єдина!!!"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Патріотична година: " Україна єдина!!!"

Автор: dend від 16-02-2022, 20:42, переглядів: 286

0 16 лютого в Україні відзначається день єднання. День єднання - зовсім молоде свято, яке має згуртувати українців і показати, що ми - єдиний народ.
16.02.22 року в 10-В класі відбулася патріотична година "Україна єдина!!!!"
Під час заходу ліцеїсти зазначили, що для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Вони спонукали до боротьби за незалежність. Слід вшанувати всі попередні етапи – Русь, Галицько-Волинське князівство, Велике Князівство Литовське, Українську козацьку державу, українські державні утворення початку ХХ століття. Від них сучасна Україна успадкувала традиції державності.
Уперше в ХХ столітті Україна незалежність проголосила 22 січня 1918 року. Після того ми декілька разів втрачали волю через зовнішню агресію та внутрішні чвари. Тому маємо вчитися на помилках попередників і пам’ятати, що національна єдність є обов’язковою умовою збереження державності. Наша сила в соборності, у здатності знаходити спільну мову та спільно протистояти ворожим силам. Відновлення незалежності України у 1991 році відіграло вирішальну роль у розвалі СРСР та ліквідації комуністичної імперії. Століття бездержавності коштували нашому народові неймовірних жертв. Лише у ХХ столітті внаслідок Голодомору, Голокосту, державного терору, депортацій та воєн загинули мільйони українців.
Незалежність для українців – це передусім нові можливості та торжество прав людини. Боротьба за незалежність триває й нині. Українці змушені захищати від агресії територіальну цілісність і суверенітет своєї держави. Це боротьба не лише за людей і територію, а й за право бути собою, самим вирішувати, як жити і яке майбутнє обирати.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.