3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Голодомор: Україна пам'ятає

Автор: dend від 2-12-2021, 09:36, переглядів: 302

0

1 грудня 10-Г класом було проведено загальношкільну лінійку, присвячену Дню пам’яті жертв Голодомору, «Голодомор: Україна пам'ятає». Учні пригадали історичні передумови виникнення голоду 1932-1933 років, свідчення очевидців цього періоду. Зауважили, що лише повна безвідповідальність, бездуховність, цинізм, черствість душі можуть призвести до такої трагедії.

Кожного року відбувається вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Кожен із нас переосмислює сторінки трагічної історії України, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших таких сторінок – Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв.

Ця трагедія України й українців назавжди залишиться в нашій пам’яті як одна з найстрашніших  сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Проведена лінійка запам’яталась усім завдяки емоціям суму, жалю і співпереживання. Наприкінці заходу було зауважено, що смерть від голоду є найстрашнішою. І навіть не тому, що довга, а тому, що людина починає втрачати будь-які моральні якості, а значить згодом і людські: совість, чесність, віру в бога, патріотизм, національну свідомість. Вмирають інстинкти, у тому числі такий, як материнський. Після припинення голоду інстинкти поновлюються, а моральні чесноти – ні.

Народ України схиляє голову, перед трагічною сторінкою свого життя.

10-Г клас

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.