Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Дитяча книга: виховання майбутньої свідомої особистості чи зайва на сьогодні річ?

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Дитяча книга: виховання майбутньої свідомої особистості чи зайва на сьогодні річ?

Автор: dend від 3-04-2021, 08:15, переглядів: 358

0

2 квітня до Міжнародного дня дитячої книги учні 11-Г класу пригадували недавній період свого життя – дитинство.

Захід почався з асоціативного ланцюжка «З чим у вас асоціюється слово “дитинство”?». Було висловлено багато думок: з батьками, бабусями, садочком, манною кашею, друзями тощо. Але, на жаль, не прозвучало назви жодної дитячої книги.

Але ж книга повинна бути поруч від самого народження. Перші казки, оповідання та вірші читають нам мама і тато, братик і сестричка. З книгою кожен із нас може мандрувати в минуле і в майбутнє, вона розповідає про все на світі. Це перша сходинка до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя.

Пізніше учні пригадали книги, які навчали їх, розповідали цікаві історії, які змушували мріяти, сміятися чи плакати. Це книги Всеволода Нестайка, Івана Малковича, Івана Андрусяка, Сашка Дерманського, Лесі Ворониної, братів Грімм, Джоан Роулінг, Ганса-Крістіана Андерсена, Туве Янссон, Клайва Льюїса тощо. Учні з задоволенням пригадали цікаві моменти, які захоплювали тоді їхню увагу.

На сьогодні дитяча література — цілий окремий напрямок. Видавництва дарують яскравий чарівний світ, який захоплює не лише змістом, а й художнім оформленням.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.