3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

День святого Миколая

Автор: dend від 23-12-2019, 13:27, переглядів: 809

0

19 грудня, у день святого Миколая, розпочинають готуватися до новорічних та різдвяних свят. Серед українців в усі часи дуже шанували саме це свято.

Святий Миколай народився у сім’ї заможних та глибоко віруючих християн. За легендою, він допоміг трьом сестрам. Вони були з бідної сім’ї і тому не могли вийти заміж без приданого. Тож Миколай тричі вкидав у вікно по шматку золота у подарунок для кожної із сестер.

Саме відтоді бере свій початок традиція потайки підкладати гостинчики дітям.

Колись на свято Миколая Угодника українські селяни збиралися разом і варили пшеничне пиво, кутю й узвар. Влаштовувалася гостина, після якої усі весело, з піснями катались на санях довкола села. Утім, нашому часу теж притаманні певні традиції святкування Дня святого Миколая.

Традиційно у цей день у нашому закладі панує особлива атмосфера, всі заздалегідь готуються до свята.

Ведучі свята Аліса Гіль, Ярослав Ніколаєнко, Іванна Ковбасюк, Євгеній Печонкін  та Ярослава Малохатко нагадують присутнім легенди та перекази про Миколая.

Діти «задобрюють» святого піснями та танцями.

Розпочинають дійство учні 11-А класу хореографічною картинкою «Завірюха».

Валерія Літвінова (скрипка) та Ярослава Малохатко (фортепіано) виконали українську народну пісню «Щедрик», учениця 10-Б класу Анна Туманова «Нехай квітує Україна», а хор наприкінці свята виконав пісню «Ой хто, хто Миколая любить». Всі учні  отримали солодкі подарунки від адміністрації Наукового ліцею.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.