Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » Урок мужності «Ваш світлий подвиг незабутній»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Урок мужності «Ваш світлий подвиг незабутній»

Автор: feanen від 7-09-2019, 08:56, переглядів: 661

0

2 вересня у 9 класі було проведено урок мужності «Ваш світлий подвиг незабутній», який був присвячений пам’яті загиблим воїнам з Кіровоградщини.

Воїни АТО… Їх мужність і патріотизм викликають захват і почуття гордості за українську націю. Можна як завгодно називати конфлікт на Донбасі, гібридна війна, уповільнена агресія або ще як-небуть, але від цього він зовсім не перестане бути війною – у повному розумінні цього слова. В історію вона увійде, швидше за все, як Перша російсько-українська війна або для нас, українців, як Вітчизняна 2014-го року. І хоча вона ще далеко не закінчилася, вартує згадати загиблих героїв.

Волкотруб Віталій Юрійович – випускник нашої гімназії, молодший сержант, командир відділення, начальник радіостанції відділення управління загону спеціального призначення 3-го окремого полку спецпризначення. Загинув герой 29.08.2014 під час виходу з «Іловайського котла».

Волохов Олексій Олегович - старший солдат, старший розвідник 3-го окремого полку спеціального призначення м.Кіровоград. Загинув 24.06.2014, знаходився у гелікоптері Мі 8, який був збитий терористами біля м. Слов`янськ. Нагороджений орденом «За мужність» ІІ ст. Олексію було всього 22 роки…

Кондаков Олександр Володимирович - старший солдат, старший радист 3-го окремогоу полку спеціального призначення м.Кіровоград. Загинув 24.06.2014, знаходився у гелікоптері Мі-8, який був збитий терористами біля м. Слов`янськ. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ст.

Тельнов Євген Львович - водій, боєць батальйону оперативного призначення «Донбас». Проживав у м. Кіровоград. В червні 2014 добровольцем долучився до лав батальйону. Був поранений, вийшов з “Іловайського котла” зі зброєю. Загинув 15 лютого 2015 року біля м. Маріуполь. Бійці його роти вийшли на блокпост сепаратистів та потрапили під обстріл. Євгеній загинув, витягуючи одного з товаришів з поля бою.

Карпа Тарас Степанович - народився 17 лютого 1989 року в с. Лужки, Львівська обл. Капітан ЗСУ. Служив у військовій частині спецпризначення м. Кіровоград, де і проживав з сім’єю. Загинув 29-30 липня біля с. Сніжне під час виконання бойового завдання. Перепохований 4 листопада 2015 року на Рівнянському кладовищі. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Ім’ям героя названа одна з вулиць м. Кропивницького.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.