Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Ліцейне життя » 9 листопада відзначається День української писемності та мови

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

9 листопада відзначається День української писемності та мови

Автор: dend від 10-11-2017, 15:04, переглядів: 1 104

0

9 листопада відзначається День української писемності та мови. Цей день дуже важливий для українців, оскільки мова – це щось більше, ніж спадщина предків. У ній душа нашого народу та багатовікова історія. Володіти державною мовою – це не просто обов’язок громадянина України, це ознака його самоповаги, самоідентифікації.

Саме тематиці чистоти української мови, її збереження й була присвячена інформативна година в 10-В класі «Говоримо грамотно», яка відбулася 9 листопада.

Під час заходу учні класу зазначили, що  про нашу рідну мову потрібно піклуватися щодня, щохвилини. На думку дітей, найкраще, що ми  можемо зробити для рідної мови, це розмовляти нею щодня. Мова повинна жити, розвиватися, і якщо нею не розмовляти, то вона буде поступово гаснути, а потім може щезнути взагалі.

Нам всім потрібно між собою спілкуватися грамотно, правильно складати речення. Не слід вживати слів-паразитів, бо вони засмічують нашу мову. Також ватро слідкувати за своєю мовою, потрібно обмежити вживання слів-жаргонів, сленгу, тому що мова стає примітивною, коли ми вживаємо такі слова.

Категорія: Ліцейне життя

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.