3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Вишивана моя Україна

Автор: melnyk від 16-05-2024, 13:59, переглядів: 70

0

Щирими посмішками, гарним настроєм та яскравими вишиванками був сповнений День вишиванки у Центральноукраїнському науковому ліцеї (м. Олександрія), зокрема, в учнів 10 Б класу, які взяли участь у бібліоміксі «Вишивана моя Україна».

Учні дізналися багато цікавого про українські народні символи – обереги, серед яких вишитий рушник і вишита сорочка. Вони переглянули відео – легенду про вишиванку, взяли участь у вікторині «Про вишиванку з прадавніх часів і до сьогодні». Ліцеїсти зіграли в патріотичне лото «Код української нації», складали пазли  з прислів’ями про вишиванки. А ще кожен з учнів взяв участь у флешмобі «Для мене вишиванка це…».

Програма цього заходу була насичена бібліозупинками: «Вишиванковий шифр», «квітковий розмай», де треба було відгадати значення кольорів, квіткових і рослинних символів на вишиванках. А ще вони впізнавали відомих українців у вишиванках, вставляли пропущені слова у віршах про вишиванку, відгадували назви пісень на цю тематику, зіграли у гру «Правда чи міф». Наостанок учні переглянули відео «Цікаві факти про вишиванку», остаточно закріпивши знання про національну святиню, яка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і зв'язок багатьох поколінь – вишиванку.

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.