3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Підсумки фестивалю «STEM-весна-2024»

Автор: melnyk від 2-05-2024, 10:35, переглядів: 37

0

15-26 квітня за сприяння Кіровоградської МАН в нашому ліцеї  пройшов двотижневий цикл заходів фестивалю «STEM-весна – 2024». 

День перший. 15.04 Відбулося відкриття наукового STEM-тижню лекторієм про ознайомлення з поняттям дрони. Команди почали розробляти інтерактивні дошки, в яких за 2 тижні змагань мали описати свої досягнення. Кожен ліцеїст пройшов цікаве опитування. Ми дізналися наскільки учні знаються у сфері дронів. Була проведена дуже насичена та цікава лінійка. 

День другий.16.04. Капітани отримали завдання від вчителів історії по розробці історичної газети. Кожен клас писав про дрони різних епох та зробив саморобні макети літальних апаратів. А далі захищали свої роботи, представляючи перед учнями ліцею. Так ми ще більше дізналися про дрони, їх функції. 

День третій.17.04. Основи професійного перекладу-англомовний конструктор. На перервах кожен ліцеїст мав змогу перевірити свої знання з англійської мови та зібрати частини дрону. Опісля команди з 5 чоловік зібралися, прослухали відео про запчастини дрону англійською мовою, зібравши англомовний конструктор. Це показало не погані результати, отже - наші учні знаються в англійській мові. 

День четвертий.18.04. Само і взаємодопомога у разі поранення у зоні тактичних умов - змагання медпрактик. Команди перевіряли хто краще вміє рятувати та накладати повʼязки. Змагання було обмежено у часі за умови попередньої підготовки. 

День пʼятий. 19.04. Орієнтування на місцевості під час польоту дрону. Завчасно було надіслано повідомлення про підготовку флюгера. Команди змайстрували вимірювальні апарати та приступили до вимірювання напрямків вітрів. 5 днів команди мали щоденно вимірювати напрямок вітру, а в кінці створити розу вітрів. Далі учасники захищали свої роботи перед журі. 

День шостий.22.04.Створення повітряного боліда. Попередньо капітани команд отримали інформацію та приступили до розробки болідів, які складали на перервах, у командній дружній атмосфері. Болід мав їхати за рахунок наповненої повітрям кульки, щоб представити розробки перед журі та пояснити за рахунок яких фізичних процесів болід мав змогу рухатись. 

День сьомий.23.04. Математика дронів-практикум. За завдання вчителів математики кожна команда мала до наступного дня розвʼязати 8 задач на знання математичних навичок. 

День восьмий.24.04. Програмування дронів, демонстрація роботи VR-окулярів, змагання з програмування роботів. На перервах кожен ліцеїст міг пройти лабіринт з дроном та спробувати окуляри віртуальної реальності. Команди з 2-х учнів у спеціальному додатку розробили рух дрону по лабіринту задаючи самостійно йому команди. Час проходження дрона по лабіринту вимірювався. Основною задачею було, щоб дрон пройшов лабіринт якнайшвидше. 

День девʼятий. 25.04. Метеофактори під час польоту дрону - метеорологічні спостереження. Команди після розробки флюгерів і створення рози вітрів захистили свої дослідження перед журі. 

День десятий.26.04. Закриття-нагородження переможців. У цей день наш STEM-тиждень добіг кінця. Настав час підводити підсумки і визначати найкмітливіших учнів у цій сфері. Призові місця отримали: 3 місце - 9 кл.; 2 місце -11-Б кл. 1 місце - 10-Б кл. Усі команди отримали мотиваційні Дипломи за участь та перемогу. Переміг кожен сам для себе, так як брав участь у такому складному та водночас цікавому науковому проекті. STEM-тиждень дав нам більше знань про дрони, що це таке, де і як вони застосовуються, за яким принципом працюють. А головне - ми навчилися працювати в командах, домовлятися та бути відповідальними. Кожен ліцеїст знає, що майбутнє України в його руках. Після нашої перемоги ми обовʼязково відбудуємо країну. Ми впевнені в цьому, бо в нас росте перспективне майбутнє. 

Дякуємо організатору цього заходу О.А.Андрєєвій та вчителям, які дали нам нові знання. 

Катя Флорінцева, учениця 10-А класу 

Категорія: Ліцейне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.