3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

День Соборності для десятикласників

Автор: anna_garifylina від 22-01-2020, 20:02, переглядів: 593

0 22 січня у день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, наша держава відзначає День соборності, День своєї української єдності та свободи. Акт Злуки двох Україн свого часу був прагненням до возз'єднання, але минув сто один рік і він залишився символічним святом України, котра у будь-який час та у будь-яких реаліях залишається волелюбною та непохитною.Любов до України, знання своєї історії, уміння шанувати українські традиції об’єднали учнів наукового ліцею-інтернату під час поетично-мистецької саги в Центральній міській бібліотеці м. Олександрія в цей пам’ятний день.
Бібліотекар розглянула питання соборності, територіальної єдності, яке є основоположним принципом та наріжним каменем у боротьбі за національні інтереси України. З тематичних відеоматеріалів присутні дізналися про те, як відбувалося проголошення Акту Злуки в 1919 році, про "живі ланцюги", які українці почали проводити між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, як символ незламності волі та єдності західних.
Далі учні дискутували над тим, як вони розуміють слово «соборність», декламували поезії та співали пісні, присвячені Україні, в ігровій формі демонстрували знання з історії, географії, культури своєї держави. Ліцеїсти вклонилися подвигу тих, хто відстоював та продовжує захищати територіальну цілісність України.
Спільне виконання Гімну України дало розуміння того, що Відродження Батьківщини – це єдність наших душ, воскресіння духовності, культури, мови.

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.