Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Гімназійне життя м.Олександрія » Відкрита виховна година «Голодомор. Ми пам’ятаємо. Ми сильні.»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Відкрита виховна година «Голодомор. Ми пам’ятаємо. Ми сильні.»

Автор: anna_garifylina від 29-11-2018, 21:56, переглядів: 1 257

0

В 11-Б класі пройшов ряд заходів, присвячених 85-тим роковинам Голодомору. 26 листопада була проведена відкрита виховна година на тему «Голодомор. Ми пам’ятаємо. Ми сильні», з метою ознайомити учнів із жахливими роками голодомору в Україні, викликати співчуття до людей, які жили в ті часи, вивчити факти історії які раніше замовчувалися, виховувати прагнення зберігати в пам’яті історію рідного народу. Під час уроку учні виступали із підготовленими доповідями. Зокрема Бондаренко Сергій у своєму виступі зазначив, що Голодомор був помстою українському народу за масові виступи проти розкуркулення в 1930 – му році. Кудрявеньков Артем познайомив однокласників з онлайн-картою спогадів про ті страшні часи. Вусик Поліна дослідила, що не всі фото які показують на заходах приурочених дням пам’яті жертв голодомору зроблені на території України, і зазначила що потрібно ретельно перевіряти джерела інформації перед її висвітленням. Благий Дмитро підготував доповідь присвячену першій маніфестації  пам’яті жертв Голодомору що пройшла 1948 р. у Мюнхені, зазначив, що українці намагалися донести іншим країнам про своє лихо, та нас не чули. Підбиваючи підсумки учні згадали своїх родичів, які пережили ті нелегкі роки.

         Завершили цикл заходів, походом до Центру дитячої та юнацької творчості імені О. Шакала Олександрійської міської ради 27 листопада, де гімназистам підготували документальний фільм «Пам’яті жертв голодомору».

         Учні, зробили висновок, що саме такі заходи вшанування нас об’єднують і надають сили захищати себе і нащадків від спільного ворога в такі нелегкі часи для України, боротися аби сумні сторінки історії не повторювались.

Соснова Олена(11-Б клас)

фотозвіт тут

Категорія: Гімназійне життя м.Олександрія

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.