3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

6 червня в літній мовній школі

Автор: dend від 10-06-2019, 14:15, переглядів: 1 062

0

День 6 червня для команди “Piraten” виявився дуже пізнавальним. Ми відвідали Кропивницький відділ поліції ГУНП в Кіровоградській області, де змогли поринути у світ криміналістики. Працівники відділу експертної служби провели цікаву екскурсію у фізико-хімічну та хіміко-біологічну лабораторії. Потім експерти-криміналісти познайомили нас  з елементами своєї роботи. А також учні мали змогу розглянути макети зразків зброї та, навіть, взяти їх до рук і сфотографуватися.

Учні 10-A класу розпочали свій день із традиційного загальношкільного заходу із заслуховування звітів команд про результати роботи попереднього дня.

Далі учні переглянули та обговорили презентацію «The flight of the cranes (Політ журавлів)».

Потім була проведена виховна бесіда на тему: «Saving the Environment (Захистимо довкілля)», де десятикласники обговорили та зрозуміли важливість проблеми екологічної ситуації сьогодення. До кінця дня учні провели роботу у творчих групах під назвою «Наш шлях до Європи», відвідали економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті, де дізнались про переваги навчання, адже саме там є можливість навчатись за дуальною системою, отримати гранти на безкоштовне здобуття освіти. Гімназисти побували на заводі Ельворті і там на власні очі побачили як відбувається процес виготовлення деталей для різноманітної сільськогосподарської техніки.

Семикласники опрацювали тему «Travel broadens the mind (Подорожі розширюють кругозір)», переглянувши та обговоривши відеофрагменти «Подорожуємо Європою» та підсумувавши отримані знання під час вікторини «Мандрівники». Наприкінці занять гімназисти створили колаж «We travel… (Ми подорожуємо…)», узагальнивши висловлені припущення про користь подорожей.

Учні 8 класу відвідали місто Чигирин, селище Суботів, а також  Дуб Максима Залізняка, який зростає на урочищі Холодний яр, що на схилі Кириківського яру поблизу с. Буда Чигиринського району Черкаської області.

У Чигирині гімназисти відвідали Археологічний музей. Екскурсоводи цікаво розповідали про історичні та археологічні пам`ятки різних часів та особистість Богдана Хмельницького та його життя.

У с.Суботів вони побували у Іллінській церкві та у стародавній українській хаті XVII століття. Пізніше діти завітали до Дуба Максима Залізняка, якому приблизно 1100 років.

Цей унікальний старовинний дуб, що названий на честь легендарного ватажка гайдамацьких загонів періоду Коліївщини – М. Залізняка, зростає на в урочищі Холодний яр на схилі Кириківського яру поблизу с. Буда Чигиринського району Черкаської області. Вік дерева – 1100 років, обхват – 8,9 м, висота – 24 м. Дуб Залізняка вважають «патріархом» українських лісів, а також називають молодшим братом дуба Робіна Гуда із Шервудського лісу, хоча наше дерево є старшим за англійське. Дуб-патріарх із-за свого поважного віку вже не має жолудів, він також пережив вже 6 ударів блискавки.

6 червня для команди 10-В класу пройшло досить швидко, адже день був неймовірно насиченим та сповнений незабутніх вражень. Наш ранок, як завжди, почався з лінійки, після якої ми продовжили наші репетиції до святкового закриття мовного табору.

Об 11 годині ми вирушили на екскурсію до Кіровоградської льотної академії. Нам випала нагода побачити аеродром; побувати в ангарі, де ми побачили безліч літаків різних фірм виробництва; посидіти та покерувати справжнім АН-26 (грузовий). Ми настільки захопились, що навіть забули наших хлопців в кабіні літака. Далі ми відвідали тренувальні класи першої медичної допомоги та тренажери для майбутніх льотчиків і пілотів. Ми прогулялись територією академії та підійшли до  алеї, де розташовані справжні літаки. Там ми вдосталь нафотографувались та відпочили.

Загалом, екскурсія нам дуже сподобалась, екскурсоводи були надзвичайно емоційними та захоплювали своєю любов’ю до їхньої праці. На прощання працівники академії подарували кожному учневі буклет з детальною інформацією про цей заклад.

Повернувшись до гімназії, ми ще довго ділились нашими враженнями, грали у футбол, теніс, шахи і шахмати. 

Категорія: Літня мовна школа

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися бо зайти на сайт під своїм ім'ям.
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.