Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Тиждень знань Правил Дорожнього руху "Ми – за безпеку руху!"

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тиждень знань Правил Дорожнього руху "Ми – за безпеку руху!"

В Україні щороку виникають тисячі надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, внаслідок яких гине велика кількість людей, а матеріальні збитки сягають кількох мільярдів гривень. Нині в багатьох областях України у зв’язку з небезпечними природними явищами, аваріями та катастрофами, положення характеризується як дуже складне.

Головною причиною стану аварійності є занадто низька дисципліна учасників дорожнього руху.

Майже 2/3 дітей і навіть 2/5 дорослих людей потрапляють під колеса автомобіля саме через те, що не можуть вчасно передбачити небезпеку.

Надмірна поквапливість, біг на проїжджій частині вулиці повинні бути відсутніми, бо вулиця «оманлива»: здається, в цю хвилину немає жодного транспортного засобу, а за секунду він може непомітно виїхати з провулка чи з-за повороту. Перехід вулиці – це всього 10-20 секунд, тому варто на цей час припинити розмови й уважно спостерігати.

Тому, поряд із вивченням Правил дорожнього руху, вихователі допомагають учням  набувати навичок спостереження: як дивитися, помічати, визначати швидкість, відстань, напрям подальшого руху транспортного засобу, передбачати появу приховано гід погляду транспорту. Так як переважна кількість нещасних випадків із пішоходами трапляється саме тоді, коли вони поспішають, хвилюються.

Сумна статистика свідчить про те, що у державі існує тенденція росту дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Як запобігти цьому лиху?..

Тому на педагогічний колектив Кіровоградського облкомплексу покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Педагогічний колектив облкомплексу приділяє особливу увагу навчанню дітей Правилам дорожнього руху.

Згідно з річним планом роботи гімназії-інтернату обласного комплексу з 11 по 16 вересня 2017 року був проведений Тиждень знань безпеки життєдіяльності «Ми – за безпеку руху!».

Відповідно до тематики Тижня в комплексі були проведені заходи:

- загальногімназійна лінійка, присвячена відкриттю Тижня (відповідальний УПГ, педагог-організатор Французан Н.О.);

- тематична радіогазета до проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності учнів (відповідальна вихователь 11-Б класу Дмитрієва В.В.);

- заняття про надання першої долікарської допомоги постраждалим при ДТП, бесіди на тематику Тижня (медичні працівники закладу Руденко С.І., Щелко І.В., Рибалко Л.М., Приступа О.В., Дмитренко Є.К., Мітіна О.І.;

- конкурс на кращий учнівський малюнок на тематику Тижня в 5-7 класах гімназії-інтернату (вчитель образотворчого мистецтва Ерніязов А.Д.);

- конкурс стіннівок на тематику Тижня в 5-11 класах (вихователі 5-11 класів);

- виховні години, години спілкування, ігри, конкурси на тематику Тижня (вихователі 5-11 класів);

- проведення диктантів на уроках української (вчителі Богданович Л.Б., Павленко В.В., Шепель В.О., Костенко О.С., Руденко Л.М., Школьна О.О.);

- зустріч із старшим інспектором з особливих доручень відділу профілактики дорожньо-транспортного травматизму аналіз та планування управління превентивної діяльності ГУНП України в Кіровоградській області підполковником міліції Волок Ольгою Миколаївною.




Нормативні документи:


Наказ про проведення

План заходів

План-сітка 5-9 класи

План-сітка 10-11 класи

Організація роботи в Кіровоградському  облкомплексі

Спільне рішення комісії закладу щодо тижня

Наказ про підсумки проведення тижня


МАТЕРІАЛИ ТИЖНЯ