Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат » Тиждень знань безпеки життєдіяльності «Коли вирушаєш у путь – завжди обережним будь!»

3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
3D подорож
 
 
 

Тиждень знань безпеки життєдіяльності «Коли вирушаєш у путь – завжди обережним будь!»

Добігли кінця останні дні теплого літа, а це означає, що почався навчальний рік і діти щодня прямують до школи ізі школи додому.

Їх вабить вулиця, адже тут відбувається багато цікавого, захоплюючого і через це діти іноді потрапляють у небезпечні для життя ситуації.

З кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах країни. А це, в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.

На педагогічний колектив Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія - інтернат – школа мистецтв) покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Вихователі облкомплексу приділяють особливу увагу навчанню дітей правил безпечної поведінки на вулиці. Ознайомлювати учнів з Правилами дорожнього руху педагоги починають з перших днів навчання, в умовах облкомплексу – це учні підготовчих класів школи мистецтв. Поряд із вивченням Правил дорожнього руху, вихователі допомагають учням набувати навичок спостереження: як дивитися, помічати, визначати швидкість, відстань, напрям подальшого руху транспортного засобу, передбачати появу приховано від погляду транспорту. Так як переважна кількість нещасних випадків із пішоходами трапляється саме тоді, коли вони поспішають, хвилюються.

Сумна статистика свідчить про те, що у державі існує тенденція росту дитячого дорожньо-транспортного травматизму. Як запобігти цьому лиху?..

На педагогічний колектив Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія - інтернат – школа мистецтв) покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Вихователі облкомплексу приділяють особливу увагу навчанню дітей правил безпечної поведінки на вулиці. Ознайомлювати учнів з Правилами дорожнього руху педагоги починають з перших днів навчання, в умовах облкомплексу – це учні підготовчих класів школи мистецтв.

Головними завданнями для педагогічного колективу закладу з питань профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму є:

· моделювання правил поведінки у надзвичайних дорожньо-транспортних ситуаціях;

· навчання дітей Правилам дорожнього руху та дотримання учнями цих Правил у повсякденному житті;

· виховання у дітей розуміння важких наслідків з причин порушення Правил дорожнього руху;

· надання першої медичної, само- та взаємодопомоги у випадку травмування.

На початку 2015-2016 навчального року з 14 по 19 вересня в облкомплексі був проведений Тиждень знань Правил дорожнього руху «Коли вирушаєш у путь – завжди обережним будь!».

Тиждень безпеки дорожнього руху - це сім днів масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення кожним найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

З метою організації профілактичної роботи по закладу видано наказ про проведенняТижнята створена комісія у складі:

Шепель Валентини Олексіївни – заступника директора з виховної роботи;

Загуменної Яни Станіславівни – заступника директора з навчально- виховної роботи гімназії-інтернату ІІ ступеня;

Цапенко Євгенії Володимирівни – заступника директора з навчально-виховної роботи школи мистецтв;

Французан Наталі Олександрівни– педагога-організатора облкомплексу;

Тимофеєвої Тетяни Борисівни - педагога-організатора облкомплексу;

Колесник Ольги Володимирівни - вчителяпредмету "Основи здоров’я”.

Відповідно до тематики Тижня в комплексі були проведені заходи:

· загальногімназійна лінійка, присвячена відкриттю Тижня (відповідальний УПГ, педагог-організатор Французан Н.О.);

· тематична радіогазета до проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності учнів (відповідальна вихователь 11-В класу Подгорна Н.А.);

· заняття про надання першої долікарської допомоги постраждалим при ДТП, бесіди на тематику Тижня (медичні працівники закладу Руденко С.І., Щелко І.В., Рибалко Л.М., Приступа О.В., Дмитренко Є.К., Мітіна О.І.;

· конкурс на кращий учнівський малюнок на тематику Тижня в 5-7 класах гімназії-інтернату (вчитель образотворчого мистецтва Ерніязов А.Д.);

· конкурс стіннівок на тематику Тижня в 5-11 класах (вихователі 5-11 класів);

· виховні години, години спілкування, ігри, конкурси на тематику Тижня (вихователі 5-11 класів);

· проведення диктантів на уроках української (вчителі БогдановичЛ.Б., ПавленкоВ.В., ШепельВ.О., КостенкоО.С., Руденко Л.М., ШкольнаО.О.);

· зустріч з начальником сектору профілактичної роботи УДАІ УМВС України в Кіровоградській області підполковником міліції Волок Ольгою Миколаївною.

  

Нормативні документи:


Наказ про проведення

План заходів 

План-сітка 5-9 класи

План-сітка 10-11 класи

Організація роботи в Кіровоградському  облкомплексі з питань профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму

Спільне рішення комісії закладу щодо тижня

Наказ про підсумки проведення тижня


МАТЕРІАЛИ ТИЖНЯ